~ första advent

Fredag: efter en rolig jazzlektion (parlyft) drog jag mig snabbt till Willys med babe för att få storhandlandet ur vägen - ett kap på 4 kg köttfärs för billiga pengar. Vårt kylskåp är nu jäkla fullt! Under kvällen blev det en skön utgång som började i Mölndal hos Danskarna följt av Rumpanbar och galna skratt!!

Lördag: lite fynd på stan följt av en mysig 1år och fem månaders kväll då vi lagade lyxig mat och drog oss till bian för att sitta helspända till Paranormal Activity. Första skräckfilmen på bio för mig. Så, jag drog till med skratt när det var läskigast för att inte gråta och skrika.

Söndag: första advent och det märks. Julpyntet är på plats och nejlikorna är satta i apelsinerna. Imorse tog babe sig till coop för att handla saffran medans jag förberedde inför lussebullar & saffransskorpor. När klockan närmade sig 4 tåg vi spårvagnen till Liseberg. I en timme satt vi ner och njöt av allsång med Jullotta och snön föll ner. Julkänsla till max, fick den här julkänslan jag söker vartenda år. Julkänslan som snabbt nådde en när man var ett litet barn. Vi testade spanska våfflor kallat cherros, köpte nötter i strut och strosade runt på gatorna. Väl hemma myser vi nu med glögg, pepparkakor med ädelost & lussebullar. Julen är lycka!

Helgen i bilder:






~ århus

Tiden bara flyger iväg, sepciellt nu när det mörknar snabbt som endast ger oss halvdagar!
Jag har haft två underbara helger. Förra helgen åkte jag och babe hem till skåne för att tidigt på lördagen åka till Danmark med hans familj. Efter fem timmars färd var vi framme i Århus då vi först kollade in en lägenhet följt av universitet som ska sno honom ifrån mig!! Under kvällen tog vi ett långt bad i badkaret och en tripp vid ån för att hitta någon mysig restaurang - fanns en del att välja mellan. Vi fastnade på en grekisk restuarang med buffe, lyckat förutom att en hårboll besökte S mat, som tack för det blev vi bjudna på irish coffee & snaps!





~ awake

En mjukstart med dansen fick vi allt, men en hel del nya övningar att sätta på minnet! Nästa vecka lär bli som vanligt - tufft. I onsdes var det dags för jazzlåtarna att sjungas upp, eftersom vi inte ville sjunga i konferansrummet riggade vi upp i Space (dansforums cafée) vilket var supermysigt. Under sånglektionerna ska jag nu börja med musikallåtar plus min egenvalda låt till juluppsjungningen inför hela skolan. Endst 5 veckor kvar till julavslutningen, och det ska hinnas med en del innan. Igår hade jag och älskling det mysigt hemma. Tog en lång sovmorgon, tittade på Ice Age till frukost, bakade bullar och matbröd, gick en runda till coop, lagade en mumsig middag följt av filmen Awake och rabarberpaj. Idag ska jag bege mig till skolan lite senare för att repa till julspexet vi ettor håller i. Innan dess blir det mys och en tripp på Kvibergs marknad.






~ höstlov

Höstlovet började med en överraskning. Då S trodde att han skulle ha sin danskakurs under höstlovet bokade vi en biljett hem på tisdagen, när han fick reda på att det inte var så beställde vi snabbt hem en biljett direkt efter skolan på fredagen. Skönt att komma hem och slappna av några dagar till. Pappa kände inte igen mig när jag stod där i hallen och hälsade på honom med mitt pannband, tyckte allt att jag fick ett klent välkomnande hem.. Det var mysigt att pendla mellan mitt hus och S hus - gamla tider. Och under lovet har jag fått ihop lite fikor med vänner, kört en tripp till Asarum för att träffa kusin och Gudbarn, renoverat mitt hår, sett musikalen Sweet Charity, kört en tripp till mormor, dansat järnet på tbaren, njutit av en mysig frukost med jossan och slutligen sagt hejdå till mor&far som lämnade Sverige för tre veckor i Thailand! Om jag hade velat följa med, bara njuta i ett paradis under tre veckors tid. Får hoppas på att de blir lite andra resor under nästa år. Nu är man tillbaka i Göteborg, efter en lite omständig resa igår då vi inte hade sittplatser och fick flytta oss hit och dit.

Börjar efter lunch idag med helklass jazz&balett samtidigt som utvecklingsamtalen pågår, följt av anatomi och en kvällskurs med stepp. Ikväll ska det även handlas och tvättas. Vardagslivet har börjat igen, tur att jag har den finaste personen jag vet att dela det med..



 


RSS 2.0