~ väckt av härligt besök




Idag var det planerat en sovmorgon, typiskt att det ska ringa på dörren redan klockan 11 då. Men glad som en nötkärna blev jag iallfall, kussen o hennes sambo var äntligen på besök. En försenad present fick jag också ta emot, 500 kr på hm. Ska det bli ännu mer kläder i garderoben nu? :s Vi fördrev tiden med att kolla på gamla videofilmer från när vi var små, snacka om att jag fick ångest. Jag vill inte bli äldre, jag vill vara liten föralltid! Något som jag blev arg över var att jul och midsommar var så jäkla bra när jag var liten. Nu är det inte ens några julklappar till julafton och typ ingen sommarmusik under midsommar och vad hände med dansandet runt midsommarstången och granen? Man är väl aldrig för liten för det!? När de drog sig hemåt drog jag mig mot stan och Patricia. Damp och idoltittande, även ett försök med skolarbete men det lyckades inte så bra. Nu sitter man här i sitt ljuvliga rum, allt har nu kommit på sin plats. Far har varit så oerhört snäll och ägnat 2 timmar till att fixa sladdarna fint i ett rör längst väggen idag! Och imorrn är det skola "/



~ operett & musikal kavalkad


Skönt att starta dagen med en sånglektion. Det är allt knäppa metoder Ingvar har att lära ut som idag när jag skulle gå som en gorilla med stor öppen mun för att få till stödet. Funkade allt perfect :) Därefter träffade jag Anniela, lunchade på Bunna där vi träffade Linda som berättar att de har smygpremiär för operett & musikal kavalkad på t-baren. Vi sken upp och gick direkt till Domus för att köpa en blomma och sedan sätta oss ner bland borden för en fika och en härlig show. Linda har en sån otrolig känsla, får allt besöka dig för en lektion snart! Musikal är verkligen något extra, inget kan jämföras. Teater, sång och dans i ett med en känsla som är obeskrivlig. Coolt att de ska sätta upp Sune som musikal, ser framemot att få se hur den kommer att framföras. Efter showen gick vi vidare till house of bagels för en till fika med Sofia. Jag har imorrn kvar att njuta av min ledighet och nu ska jag fortsätta med Bert avsnitten :)



~ premiär!


Efter många timmars repande i ungefär en månad var det nu dags att köra första föreställningen :) Vi samlades klockan 3 för repning + förberedande av smink, kläder och rekvistita. Temperaturen låg på den hetaste graden och vi gav verkligen gärnet allihopa. Härlig respons från publiken också, det som är så synd är att många inte vet vad "I Hetaste Laget" handlar om. Hoppas musikalen sprider sig snabbt och folket tar sig i kragen för att sätta sig ner och få ett gott skratt!! Inget skålande med rom&cola däremot champagne ;p Sen begav vi oss vidare mot kvarnen för mat och vackra tal! När klockan började närma sig sent drog vi vidare ut och hamnade sist hos Daniel & Mattias, vi kom därifrån klockan halv 7 på morgonen. Underbar kväll :) Jag, Johanna, Peter och Jonathan sov över hos Oliver och imorse kunde vi inget mer än bara myyysa! Ikväll har jag varit hemma hos Dennis och ätit våfflor, vi kollade även på andra avenyn tsm <3 Jag som ville att Kim och Adam skulle bli ett par igen, FY! Nu är jag ledig två dagar från skolan, superskönt. Imorrn är det först sånglektion för att sedan träffa Anniela som äntligen besöker Kristianstad! Nu ska jag somna till Bert, nostalgii!





~ prison

Snacka om att jag är helt slutkörd nu. Har varit på teatern till runt 11-12 tiden varje kväll. Men ska det bli bra gäller det en del timmars jobb. Längtar så sjukt mycket till föreställningarna drar igång, igår när jag fick på mig allt smink, kläderna och all rekvisita var på plats låg energin på topp. Då är man i sin roll och det kan inte gå mer än bra!! Första gången jag använder lösögonfransar är nu till musikalen, en otrolig förändring måste jag medge! Har länge gått och väntat tills jag äntligen ska få köpa mitt träningskort och börja träna igen, är så taggad. Men nu har jag fått jobb igen och då är det bud på att ta jobbet så att jag kan unna mig fynd, kan aldrig få för mycket pengar. Kan för den delen alltid träna hemma, men när man har det här träningskortet i handen och dessutom har betalt en summa för det är man aldrig för lat för att dra sig dit och träna. Jojo, vilka problem man har!? Igår fick jag äntligen en ensam stund med Tore då han visade mig lite om hur inspelningen ska gå till så nästa vecka börjar jag med mitt PA på riktigt. Kommer blir otroligt många damputbrott!!

Igår när jag kom hem till Patricia och familjen satt samlad med middagen hade dom ett väldigt intressant samtalsämne. Jag hade ingen aning om att de har biljardbord i fängelset här i Sverige. De får säkert utsökt mat också, inget bröd och vatten som det brukar sägas. Även ett eget rum med tv, skön säng och en kiosk med valbart köp. Ska nästa bli ett stort varuhus eller kanske en sprillans ny "Hemma kväll". Inte undra på att idioter som känner sig misslyckade och inte har något hem går och gör något brott för att hamna på en bättre plats. Hur skulle världen se ut med enbart oskyldiga människor? Gosh, det går inte att förklara mer än att folket hade känt sig som fria fåglar. Ikväll är det genrep med publik från c4, här ska det KÖTTAS!



~ biskvi

Åh, så härligt det var att sätta sig ner och kolla på 3 avsnitt av andra avenyn igår. Det är så spännande och man får sån medkänsla, är rent ut sagt helt besatt! Idag var det en lektion som började klockan 1 men pga av min sjuka dröm vaknade jag tidigare än väntat "/. När lektionen var slut träffade jag Hanna för en fika och därefter begav jag mig till teatern. Gäller att finslipa allting nu för redan på onsdag kommer folk från c4 som publik, tycker för den delen att det känns mycket bra nu! När jag kom hem åt jag upp min sista klockrena present från Hanna & Emilia - biskvi. På nosaby var jag helt beroende av dom och fick även min fyskilärare till att baka sådana till oss när vi slutade 9.an. Men inte fick jag smaka någon för jag skulle förbereda mig inför skolavslutningen med att sjunga. Nu fick jag iaf njuta, underbart gott! Den här veckan kommer vara väldigt hetsisk, ska vara på teatern varenda dag. Konstigt, premiären är på lördag!! Det känns absolut som mitt andra hem, snacka om att det kommer kännas tomt med ett break efter att den här musikalen gjort sitt. Gäller att njuta av varenda sekund från och med nu..



~ 18 och syndig


Jag klarade mig igenom en stressig fredag och fick sluta 1 h tidigare. Träffade Sarah för att göra en liten bakelse till ensemblen eftersom vi båda fyller år nu i sep. Därefter hade jag 1 h på mig att fixa o dona innan brudarna droppade in. När alla var samlade skulle jag förbereda tårtan och vad gör jag!? Jo, tappar den upp och ner. Men vad gör det, en personligare natalie-tårta som ändå ska ätas upp. Skulle även öppna champagnen vilket inte var de lättaste, ska man verkligen få så ont i sina tummar!! Nu började stämningen dra upp sig enormt. Sanning/konsekvens lekar som resulterade till att Anna skulle sitta med papper i båda näsborrarna i 1 h, dock varade det bara i 2 minuter. Och jag skulle ringa en pizzera för att beställa en pizza med "ost, svamp apa och broccoli" Ett litet tal gav var och en ifrån sig också och därefter blev det skönsång innan vi begav oss in mot staden. En födelsedagsdrink bjöd dom mig på i baren och även Grand grattade mig i högtalarna :) En hel-go kväll som slutade fantastiskt bra när jag fick tag på min mobilen igen. Jag måste skärpa mig!!



Idag var man en aning seg, upp klockan kvart i 9 för att dra sig mot teatern. Nu ikväll har jag och Hampus spelat för en 100 pers på T-baren, en fin summa pengar hamnade snabbt i handen :) Imorrn är det kött på teatern, kött i studion och kött framför tv.n för vad börjar ÄNTLIGEN imorrn om inte - ANDRA AVENYN <3



~ nu är jag myndig!

Vaknade av att mor satt vid sängkanten, skakade på mig och skrek grattis. Inget dåligt sätt att vakna på sin födelsedag va!? Den följdes av en ljuvlig frukost med Dennis på fantasi då jag också fick ett fint halsband av honom! Matten väntade och den lektionen var då helt rubbad. Hur kan man stå och säga "du är för dålig för den här kursen" och inte ens ge människan som frivilligt går till lektionerna för att få ett G hjälp!? Vilka sjuka lärare det finns, medkänslan spred sig i kroppen och man blev inte lite irriterad efteråt. Skolan passerade på bra - klassfoto och nutida konst då jag fick skönsång från klassen i slutet av lektionen. Därefter begav jag mig hemåt för att bli firad med tårta och presenter. Pengar och en gullig present från Majda fick jag ta emot! Mumsiga tårtor, hela 3 stycken hade vi i kylen men den 3.e får vänta tills imorrn då det blir fest med flickorna. Mormor hade även dekorerat bordet så fint, är fortfarande hennes minsta barnbarn ;p Klockan 6 var jag på teatern där jag även fick skönsång sen köttade vi igenom alla låtarna med myggor. Underbart! ÅH, ungefär en vecka kvar nu och det är inte lite vi har att göra tills dess. Nu är min födelsedag över för det här året dock fortsätter jag att vara 18 ;)





~ 3 h kvar..


.. sen är jag myndig. Läskigt! Frågade nyss mina päron hur det kändes att deras sista barn också snart är myndig, de hade inget direkt svar på den frågan mer än att säga att de fortfarande är äldre än oss. Jahopp! Fick även min laptop nyss, så otroligt skönt att kunna sitta med den bekvämt i sängen och inte tala om hur mycket snabbare den går. Förmodligen minskar nu mitt enorma damp som jag brukar få. Idag hängde Hampus med mig hem för att repa inför spelningen på lördag, en svensk-litauisk förening som vill ha skönmusik på T-baren. Malin droppade in efter 1 h och jag fick sysselsätta henne med gamla målarböcker och kritor. Rätt som det va brister hon ut i skratt, då visar det sig att i en av mina barbie målarböcker har tydligen jag ritat en snopp på en barbie. Hahahaha, rastlös jag var när jag va liten då! Vid 6 begav vi oss till Gospelkören, härligt att skrika ut sig lite :)



~ skön helg


Skolveckan har varit underbart slapp, om det kunde fortsätta så resten av terminen också! I fredes bytte jag från NKB - Musik&ljud-skapande. Vilken lättnad, kommer hjälpa mig på traven till mitt PA också. Fredagskvällen tillbringade jag och far  i mitt rum, ut med det stora skrivbordet och in med tv.n från vardagsrummet, en tvbänk och ett sängbord. Aah, skönt med space i rummet. På torsdag kommer även min födelsedagspresent från päronen - laptop :) Otroligt skönt att inte kämpa med den här sega datorn något mer! Igår och idag var man och köttade på teatern, har provat kläder och fått en del rekvesita på plats. Storyn är så fruktansvärt bra och rolig, besök hemsidan - www.i-hetaste-laget.se & om ni är intresserade av biljetter kan jag fixa så att ni får 80 kr mindre/biljett! Igårkväll låg jag bara hemma i mitt mysiga rum med massor av filmer som jag säkerligen kommer göra ikväll igen, väldigt skönt! Senare idag ska familen hälsa på Husse&Linda som nyss har kommit hem från deras bröllop i Libanon, ska bli kul att få se videon. Tänk, när jag står där och det lilla ordet JA ska förändra mitt liv totalt! Som tur är har jag förhoppningsvis ett par år på mig att hitta mannen som gör mitt JA värt.



~ ikea

Jag ska börja detta inlägget med att säga: GUD SÅ BRA MAMMA MIA VAR!! Annars har veckan rullat på väldigt bra, har haft 2 sovmorgonar hitentills och ännu en sovmorgon väntar på mig imorgon. Idag var det upp för att ha matte klockan 9 och 2 ½ h framåt. Men kan man annat än att skratta på lektionerna, stackars lärare som får förklara en sak minst 10 gånger för att alla ska hänga med. Varför gör man så, varför gör man så och varför gör man så? Måste man göra så? Kan man inte göra det på ett annat sätt så det inte blir så mycket att skriva? Dumma frågor ställs av dumma människor (jag är en av dom, men håller frågorna för mig själv)! Därefter träffade jag Oliver för en matbit på stan och sen var det dags för min sista lektion. Vid 4 drog jag och far min till älmhult och ikea! Nu ska det röjas i mitt rum, ut med det stora skrivbordet och in med nytt från ikea. När jag och pappa var nere på lagret för att checka om man kunde hitta något som de säljer billigare gick jag runt och hamnade vid en vagn som visade sig vara någon annans. "Oj, vad den här va snygg. Undra hur mycket den kan kosta" och när jag hör en röst bakom mig "Ehm, det är våra saker" brister pappa ut i skratt. Typiskt mig!! Morgondagen ser ut såhär: Sovmorgon, 2 lektioner, träffa hunmajda och därefter kötta på teatern! Sweet dreams..




~ mamma mia!

Att vara hemma klockan halv 2 från spelningen var man en aning trött av. Men det var dags att sätta alla reptimmarna på prov och det tyckte jag resulterade väldigt bra. Det var dessutom skönt med PA-dag dagen efter och eftersom jag inte riktigt kan ta tag i mitt projekt mer än att planera blev det inte så mycket av den dagen. Gäster var inbjuda till kvällen så då fick dagen gå åt till att hjälpa till och förbereda hemma i huset, det blev en väldigt trevlig kväll. Fick reda på att mamman och pappan i familjen har varit tsm sedan hon var 17 år & han var 19, det kallar jag äkta kärlek - otroligt! :) Det är så fruktansvärt roligt att höra historier från förr i tiden, kärleken låg på en helt annan nivå än var den ligger idag och där den ligger idag är rent ut sagt åt helvete. Nästa dag var det upp tidigt till teatern, gick igenom en sjukt rolig scen där 4 av oss i damorkestern ska springa runt som kärleksfulla amoriner! Efter repet hämtade Anna upp mig och vi åkte vidare hem till mig där båda sega som vi var spenderade resten av kvällen framför tv.n. Idag har jag varit på teatern en stund och imorgon ska vi köra igenom hela akt 1, tiden springer iväg så fort. Det är premiär om 3 veckor!! Jag, Anniela och Sofia placerade oss på house of bagels för en liten avskeds lunch för Anniela som ska bosätta sig i Stockholm ett tag, är säker på att du kommer få det så otroligt kul där!! Ikväll är det äntligen dags för mig och min mor att gå på bio för att se Mamma Mia, får hoppas på att den är så otroligt bra som alla säger :) O jag håller med dig blattehun, att vi får ta tag i vårt umgåsande bättre ;p




~ thriller night

Halva veckan veckan har nu gått, galet! Var i kstadbladets lilla byggnad igår och hälsade på med kstad lucia, blev intevjuvade och fotade - varför ska man söka till kstad lucia!? Svaret på det är enkelt: en otroligt rolig upplevelse! Så jag råder er som är intresserade att söka, jag kommer vara en av dom som sitter i juryn sen :) Idag hade vi PA-dag, kommer bli så kul när jag väl är igång med mitt projekt, har så många idéer som snurrar rundor i mitt huvud just nu som jag måste komma överens med först! Imorrn är det minsan och dag dags för ettorna att njuta av vår show i skogen!! Att det var hela 3 år sedan jag var där, läskigt som tusan. Då satt man i skogen bland alla nya ettor, "blyg och liten". Jag känner redan på mig att detta året kommer gå fort som attan, OM jag längtar till studenten just nu fast jag vet att när jag väl står där på studentdagen med klumparna i halsen och tårarna rinnandes längst kinderna att jag kommer sakna skolan. I det ögonblicket börjar man förstå att det är dags att klara sig på egen hand.. Jag hann en snabb runda förbi replokalen idag där jag mötte Oliver och Hugo, snacka om space och på köpet ett fönster att öppna! Skönt att kunna repa lite när man vill så blir det förhoppningsvis inte krock med något annat. Nej, nu ska jag fortsätta att kötta in texterna till imorrn.
Be aware, jangle in da wood!



RSS 2.0