~ flanera


Lättare sagt än gjort. Vädret tog sig bannemajj i kragen. Underbart att flanera runt i staden med Anna och bara prata strunt. Fyndade även en fin kofta på bikbok, endast 150 kronor. Trodde att inhandlandet av kläder skulle ta stopp för ett tag sedan jag kom hem från Polen. Men det är jäkligt svårt när man går runt i staden och de sätter rea på halva sortimentet. Aja, får ta igen allting när jag börjar jobba! Så, jag och Anna flanerade som sagt rundor i staden halva dagen!! En tripp till t-parken blev det också, där hade de ett pass med f&s. Så sugen man blev, jag ska allt köpa mig ett kort till nästa termin och köra lite old times. Nu ikväll tog jag mig själv i kragen och gick en väldigt lång runda med hunden. Inte likt mig, men det var härligt. Men det finns ett antal anledningar till att låta hunden stanna hemma: 1. Hunden stannar varannan minut för att lukta på någonting. 2. Hunden stannar var fjärde minut för att kissa. 3. När hunden får syn på ett djur är det kört! 4. När det kommer en mänsklig varelse ivägen får man skämmas! Jobbigt när man är som jag och vill promenera snabbt, får inte en lugn minut. Men på andra sidan är det defenitivt mysigare att gå en runda med hunden brevid sig än att gå själv, så trots allt avslutar jag det här inlägget med att säga: Ge hunden en chans och ta med den ut på en promenad! :)



~ girl thing


Idag var den stora dagen. Det var idag det skulle hända. Precis, idag! Nä, så allvarligt är det inte.. Bara lilla Majda som jag kastades mot vid dörren i stora kramar och pussar. Som jag har saknat min gulleplutt. Vi satte oss direkt ner med en kopp kaffe och kaka för att ta igen det vi har missat. Urskönt! Vi gjorde även en underbar smoothie som var så god så jag måste dela med mig av den. Varsågod: 2/3 dl mjölk, 5 iskuber, 50 gram jordgubbar, 2 bananer och 1 ½ msk strösocker. Därefter slänger ni ihop allt i en mixer och trycker på knappen. Lätt va? :) När vi hade tagit farväl gick jag för att möta Sofia och tätt inpå hoppade Anniela in genom dörren. Vi började laga mat, eller rättaresagt dansa mat!? Det blev riktigt lyckat, så lyckat att mina föräldrar också tyckte om det! Därefter flyttade vi oss ner till källaren och hemmabiot för att börja checka sex n the city. Vi hann hela säsong 1. Helt sjukt vad jag har missat, vilken serie. Allt är så jäkla bra och sexgalningen Samantha piffar allt upp serien rejält.. På torsdag fortsätter vi med racet och säsong 2 :) Det som fattas nu är att vädret ska ta sig i kragen och bli bättre!!




~ midsommar

Kvällen var planerad med Anna. Hennes granne Isabell hade ordnat lite mys på baksidan i ett litet hus, så där satt vi, folket och firade midsommar tillsammans. När alla hade samlats började lekarna. Vi fick först gå runt och svara på olika frågan som kunde låta som - "Vem hittar hålet", "Vem har störst", "Vem suger bäst" osv. Svaret skulle bestå av någons namn. De 3 som fick flest röster fick tävla kring den frågan! Intressant att veta att jag fick "Vem suger bäst" och "Vem hittar hålet", vann tyvärr bara "Vem hittar hålet" över två killar. Undra var dom brukar leta :p Tävlingen kunde vara "Vem suger bäst" - Dricka upp en öl med hjälp av ett sugrör snabbast. "Vem slickar bäst" - Slicka upp grädde från en tallrik snabbast och "Vem är snabbast" - Dricka upp öl med 4 tamponger i munnen snabbast! Klockren lek vill jag säga! Därefter började vi med lite kortlekar som resulterade i en hel-go kväll :) På morgonen var man en aning sleten, jag och Anna låg i sängen tills klockan blev halv 2! Därefter promenerade vi rundor i staden i ett antal timmer och tog därefter cykeln hem till mig för att mysa. Vi kollade på min favoritfilm dagboken och som vanligt satt jag och grät som ett djur, det gjorde även Anna :) När vi skulle gå och lägga oss skulle jag sträcka på mig och välter ner hela min hylla som sitter ovanför mig Alla saker åker pang bom ner i sängen och mörkt som det var fattade vi ingenting! Klantarsle.



Idag sov vi till halv 1, så jäkla skönt att sova ut :) Jag och Anna gick ner för att kolla film, då ringer Hampus mig och säger att han är hemma hos mig :O Oh, Shitt! Missförstånd, men det gick lika bra endå. Vi fixade med några akustiska låtar som vi ska spela på kdagarna, nästa helg blir de kött-rep! Vid halv 5 träffade jag Sofia i staden för en chicken-fenix! Efter en stund kom Anniela och vi började bege oss mot bion, Sex n the city - here we come! Underbart bra var den, vi har bestämt oss för att köra ett sex n the city maraton med de alla 6 säsongerna om kvällarna hos mig framöver. Kommer bli intressant :)



~ polen

Då är man hemkommen från Polen, 10 dagar gick då undan.. 7 h på båten gick snabbt eftersom jag var i drömmarna men därefter började den jobbiga 7-timmars bilturen dit vi skulle bo, i ett hus hos mormors kusiner. Ja, vad gjorde vi om dagarna? Det kändes lite som en äta-shoppa-sova 10 dagars resa :p Men, joo det bestod väl mestadels av det. Hälsade på lite folk, därav riktigt fattiga. När man kom in i deras så kallade hus förstod jag verkligen hur lycklig jag är. Utedass inne i huset? 3 småbarn varav en 4 årig pojke som va handikappad. Han kunde varken gå eller prata. Han pekade på våra skor hela tiden och höll sin mamma i händerna för att försöka gå en runda :/ Jag hade med mig fulla kassar av mina kläder som jag gav bort till folket. Som de uppskattade det :) Vad har vi mer gjort? Ska gå över till "äta-shoppa-sova" delen nu kanske.. Polsk mat! Ni förstår inte hur gott det är förrens ni själv har fått i er det. Soppor, bröd, kakor, piroger.. Fick även lära mig att laga och baka maten vissa dagar :) Polen är nog kända för sina marknader och dom har vi också besökt - billigt och bra säger jag bara! Vi åkte även 1 h därifrån vi bodde till en stor stad där vi gick i 3 olika varuhus. Alltså, jag skulle kunna gå i evigheter!! Vi åkte hemifrån vid 9 och kom inte hem förrens 9, att de 2 männen stog ut! Så joo, det blev en heeel del fynd! Sova var också en stor plats i resan. Men vilka nätter. Vaknade verkligen varenda natt (en stor del pga myggbetten) + att jag drömde sjukt konstiga drömmar varenda natt. Puuh, skönt att jag har kommit hem till min stora säng så jag kan börja njuta om nätterna!



Vi tog oss ifrån huset en dag tidigare för att åka ner till Swinoujscie och bo där på hotell så vi kom närmare båten. Vi åkte över till stan med en båt för att unna oss 1 dags shopping. Vi tog oss även ner till stranden och marknaden där, underbart! Där fick jag äntligen i mig min älskade Gofry (våffla med olika tillbehör på). Något man verkligen måste testa! Idag gick vi upp tidigt för att även unna oss en till shopping dag. Är man shopaholic så är man! Därefter tog vi båten till Sverige, 7 h väntade. Men då var jag inte i drömmarna utan i verkligheten. Shitt, att sitta i en båt i 7 h är verkligen inte roligt när man är så sprallig som jag är. Men det gick snabbare än vad jag hade tänkt mig och vips så var man välbehållen hemma :) Som jag har saknat vissa människor, nu väntas 1 planerad vecka med umgänge av mina gullisar! Imorrn är det midsommar och regnar det vet jag inte vad jag tar mig till!!







  


 

~ laholm

Ojski bojski, vad tiden går snabbt..
Har hunnit med skolavslutning, studentfest, studentmiddag och laholm. Skolavslutnings showerna gick galant, det är så jäkla kul att stå på scen när man märker hur mycket folket uppskattar det. 3.orna var som jag hade förväntat mig värst, helt underbart :)

På fredagen åkte jag först hem till Majda för att fira hennes student lite med en trevlig middag. De kommer kännas så jäkla konstigt att inte ha dig där vid min sida på C4 :/ Vid 5 körde mina päron mig och Henrik till laholm där resten av gänget väntade. Helgen med klassen skulle börja.. Bad, vattenpipa, grillat, spel, mys, fest, skratt, gråt.. Ah, de är mycket som kan hända på en helg! Vi var ungefär 18 stycken i en liten sommarstuga så man kan ju snacka om att det blev varmt i den lilla stugan. Vi började festa mot kvällen och då var de fler som festade än oss - knott-party! På lördagen vaknade man upp av att en Stephanie gapflabbar, skulle gärna sluppit det. Men det var bara att vakna till med en dusch och sen dra sig vidare mot det mysiga badet igen. De flesta bestämde sig för att åka hem, vi blev bara 8 kvar. Men lika kul för det hade vi! Vi slängde på allt det sista av maten som var kvar i grillen och hade värsta kvällsmaten serverad. Kimmie och Johannes bestämde sig för att kränga i sig allt. Jo, allt förutom brödet hällde dom i sig. Jäkla djur! Sen på kvällen var det så jäkla varmt så att jag fick ligga med en isklamp hela natten. När jag sen vaknade på morgonen hade knott-partyt flyttats till min kropp. Jag ljuger inte om jag säger att jag har mer än 150 myggbett..
"Vilken funktion fyller dom i ekosystemet, egentligen?"


Igår orkade jag verkligen inte göra någonting. Direkt när jag kom hem la jag mig ner och somnade i solen. Galet fint väder ^^. Idag bär det av till Polen. Har varit duktig och städat rundor i huset, men egentligen var det ganska onödigt eftersom de två pojkarna som är kvar i huset kommer grisa ner snabbare än man hinner säga HEJ! Aja, nu har jag o mamma försökt iaf. Därefter åkte vi in till stan för att handla medel till mina myggbett, jag håller på o lida ihjäl och det ska då inte förstöra Polenresan. Klia, klia och klia.. Nä, om man skulle ta o börja packa snart.. Har faktiskt inte börjat än. Tycker det är så sjukt svårt att veta vilka kläder jag ska ta med mig. Skulle vara lättare om jag bara kunde trolla fram min garderob där borta :)

Njut av sommarlovet, människor!



~ schools out for summer

Men ser man på. Imorgon är det skolavslutning och sommarlovet tar sin plats. Det sista sommarlovet för min del :S Som alltid, brukar man sitta och längta till det långa sommarlovet. Det är ju tradigt att det går så snabbt bara.. Igår hängde jag på sambatåget i karnevalen, ganska roande att gå runt bland fulla och utklädda studenter :) Jo, om 1 år hoppar jag runt där. Senare mot kvällen gick jag och jenny till t-parken för att mysa med musik, sjukt mycket folk!! Idag har jag repat på teatern från klockan halv 9 - halv 6. Skolavslutningskonserten måste ju bli perfect och som det ser ut nu så blir det en jäkla massa ös! Ska bli härligt att rocka lite på scenen, förra året var studenterna som galna och man kände sig hur stor som helst. Fint att få uppleva den känslan imorrn igen. På kvällen blir det antagligen en studentfest jag drar till. Inte så mycket att festa för oss icke-studenter annars tycker jag. På fredag blir det en hel-go dag. Först på studentmiddag hos Majda och därefter ska jag åka till Laholm, ett antal klasskamrater ska mysa i Johannes sommarstuga hela helgen. Slutar och börjar sommarlovet med klassen, galet. Sen på måndag drar jag mig mot Polen i 10 dagar. Ska bli skönt att komma ifrån Sverige lite och bara chilla.. Nej, nu får jag nog snart gå o lägga mig. 7.45 ska vi samlas på teatern imorrn där vi drar igång med en härlig avslutningen på det nya sommarlovet :)



~ sommar

Åh, vad vi har fått härligt väder nu. Fantastiskt! 1 Juni och sommarens månad har börjat? Får hoppas på det! Nu ska jag berätta om hur min vecka har varit..

Jo, det har varit ganska fullt upp så jag kommer inte riktigt ihåg vad jag har gjort på vardagarna. I torsdes var iallafall en riktigt mysig dag. Först bar det av till skolan för en lektion klockan 8, lyssnade igenom barnlåtarna som vi i 2.an har spelat in. Vilka proffs vi är! Därefter åkte jag, osse, hampus och sebbe hem till johan för att lägga oss och glassa i solen :) Vid 3 åkte vi in till stan för att åka vidare till vår lärare lotta där även anton och pernilla befann sig. Vi skulle ha en grill och planerar-kväll! Planeringen var tillägnad hultet (ett läger för de blivande 1.orna) där min ensemble ska få spela en stund under kvällen. Planeringen gick fint, kommer nog bli riktigt härligt med en hel del rock låtar :) I fredes var det en ganska slapp dag i plugget. Sorligt att man har haft en del av de sista lektionerna med vissa lärare nu, undra hur det kommer kännas i 3.an. Kommer nog bli skönt att slippa vissa ämnen men även nya kommer tillföras och det klingar "företagsekonomi" i mitt öra som inte låter så väldigt roligt? När jag kom hem var mitt gudbarn med familj på besök, alltid lika sprallig och glad den flickan. Min mor fyllde 45 år - GRATTIS! När vi hade firat lite åkte jag in till stan för att kolla examneskonserten och därefter var de roddning på G, tog inte lika lång tid som jag hade förväntat mig. Puh!



I lördes var det en fullpackad dag.. Jag gick upp redan klockan 8 för att träffa Emelie i stan för en frukost på fantasi klockan 9. Alla vet väll hur mycket tjejer har att snacka om när man inte träffats på ett tag! Så jag kan ju medge att vi inte kom ifrån stan förrens efter 4 timmar. Min kusin ringde även mig och berättade att hon var i stan. Gissa om jag blev glad :) På kvällen var det planerat med en fest hos anders med tarzangänget så vid 4 åkte jag, anniela och sofia bort till österslöv. Solen stod i topp och humöret gled på! Grillning, efterätt, snacks, dans, fotboll och en fet ljudanläggning på terassen där vi körde karaoke halva kvällen, var bara en liten beskrivning på vad kvällen erbjöd sig. Vilket hus alltså :) Väldigt kul att träffa på alla igen, men som sagt man måste gå vidare och kan inte hålla ihop förevigt :p



IDAG är det som sagt 1 juni och solen har varit galet underbar. Då har man hållt sig inne, otroligt. Nä, men repning i fulla lass till skolavslutningen. Det kommer nog bli fett, väldigt härliga låtar på listan :) Efter repningen tog jag och far en middag på stan och därefter skulle jag göra mitt ord till sanning - dammsuga hela källaren (jäkligt stort). Vad hände sen? Jag somnade på soffan. Sista veckan nu och därefter börjar sommarlovet. 2.an är snart slut :/ Shitt! 3.an kommer gå hälften så snabbt. Men detta sommarlovet ska vara bääst för det har jag bestämt!!



RSS 2.0