~ melissa horn - långa nätter



Säg, är det långa nätters fara att se det man vill se och var den man vill vara..




~ cabaret


Igår va det en fullspäckad dag som började klockan 9.00 med en färd mot olofström, mormor. Hos mormor var även kusin vitamin med sin urgulliga Oskar. Oskar som ska bli mitt andra Gudbarn! Vi åt och gullade med ängeln, därefter tog jag och mor en tripp till näsum för att hälsa på moster. Tack för de underbara skorna! Fika på de och därefter hem inom för att byta kläder och stressa till tåget mot hässleholm. I hässleholm träffade jag och Jossa klasskamraten Agnes, innan musikalen satte vi oss ner för en fika. Hela vår klass skulle egentligen se musikalen tillsammans men eftersom repet låg under vårt lov hade inte alla möjlighet. Vad ska man säga om musikalen då? 3 ½ h var en lång tid, men det var faktiskt ett rep vi kollade på, inget genrep. Bortsett från tiden såg jag ingen riktig handling i musikalen mer än de här cabaret flickorna som var sjukt duktiga dansare. "Cabaretledaren" var ingen mindre än mamman i Greveholm, men så fort hon öppnade munnen såg jag bara den här knäppa modern framför. Den kommer höjas, garanterat, men musikal för mig handlar om mer.

Idag - helvetesjäklaskitbuss. Ni kan gå och dö allihopa!!



~ 27.e

 4 månader.


~ you are the only one who saves me

Haha, vilket deppinlägg - vecka 43. Nej, men för att vara ärlig var veckan jäkligt tuff för att jämföra med de andra veckorna som har gått. Jag är en sådan tjej som vill prestera till topp, vara nöjd med allt jag gör. Matas, matas och matas med erfarenhet. Jag klarar pressen, men när mitt humör inte är på topp vill jag bara försvinna ett tag.

Helgen. När jag kom hem i torsdes lämnade jag av all fet packning och tog cykeln till Jossans. Där lagade vi crepes och kollade på Mammas pojkar. Jäkla löjligt program! Ställer de endast upp bara för att synas och bli såkallade "kändisar"? Mitt huvud värkte, magen värkte. Jo, veckans press hade nu satt sig i mig. Sömn behövdes, både jag och J somnade framför tv.n i soffan ett bra tag innan vi förflyttade oss till hennes rum. Fredagen, blev ingen fika med Gurkan då han hade blivit sjuk. Istället tog jag och J en powerwalk med en massa skönsnack. Kvällen blev underbar. Släppte allt, gjorde jag och hade bara kul. Träffade baby på Class senare under kvällen. Följde med S för att se hans bror spela innebandymatch dagen efter. Sen la vi oss en stund hemma hos honom för att inte vara alltför trötta under kvällen. Kvällen klarade sig bra med en soffa, en film, gottis och tända ljus. Välkommen söndag. Det var en skön tanke att vakna upp och veta att jag inte hade packning och en resa tillbaka till markaryd framför mig. God frukost, film, promenad och mys innan S lämnade mig. Väl hemma blev pappa chockad över att jag hade en veckas lov, det ville han fira med att hyra film o gottis. Som en söndagskväll ska vara. 




~ vecka 43

Jo, som sagt. Veckan då de tunga sakerna på min axel skulle lyfta..


Måndagen. En vanlig måndag då vi hade helklass drama/sång under förmiddagen. Dramalektionen tog vi oss ann clowntekniken och visade upp vår "clownshow" inför hela klassen. Lite läskigt. Under sånglektionen gick vi igenom ett helklass nummer som ska vara med i krogshowen, kommer vi igenom låten lär det bli ett tufft nummer! Eftermidagen - sånggrupp, skapande, jazzkonsert samt dansrep inför krogshow.

Tisdagen. Gav mig sovmorgon, dessa underbara tisdagar. Därefter balett, prinsses-städande av rummet, kör och sömnad. Kvällen bidrog med cafékväll då musik&text-klassen uppträdde med sina egna låtar, som gårdagen avslutades dagen med dansrep inför krogshow.


Onsdag.
Hevetesdag! Magen värkte enormt, mitt humör var inte på topp. Vi hade ingen vanlig balett&jazz lektion på morgonen utan fick istället en uppgift i baletten. Vi delades in i grupper och fick en viss tid på oss att framföra en balettkombination inför helklass. Sånglektion/drama i halvklass följdes därefter. Sånglektionen höjde mitt humör när jag fick kötta Take another little piece of my heart. Under dramalektionen fick jag och två klasskamrater sitta på en stol i hela 40 min. Under dessa 40 minuter skulle vi resa oss samtidigt genom att känna varandras energi. Dock gick det snabbare för en annan grupp som på ungefär mindre än 5 minuter reste sig samtidigt. Ae, en knepig övning. 2 h dans avslutades dagen med. Värre blev den. Koreografin som vi lärde oss skulle följa oss till dagen efter då vi under micktekniken skulle köra vår jäkla låt samtidigt som vi dansade. Folk stod och kämpade till 2 på natten. Jag och några andra tog en pizza innan vi kämpade!


Torsdag. Förmiddagen - krogshow, krogshow, krogshow. Jahaa, inte konstigt att jag var så nervös som jag var under eftermiddagen. Den här nervositeten trodde jag att jag hade kommit ifrån. Gud va jobbigt. Låten som jag skulle framföra var i en för tok låg tonart. Flås, flås, flås. Skönt att man fick vara bakgrundsdansare så inte all dess övning gick åt spillo. Visst, en duktigt bra övning. Men att lära in sig en koreografi på en dag med en låt man absolut inte känner sig hemma i samt den roliga tonarten - det var droppen. Klassen var spända, nervösa och för vissa blev det helt enkelt för mycket. Nåja. LOV! Du är så välkommen..





~ tonight.

Utång ikväll. Släppa allt. Allt!




 


~ once I was little

Andas Natalie. Andas.




~ pumpan på atrium




~ you make it real


Ännu en helg har gått. Var och hälsade på min gamla skola en snabbis i fredes, tänkte att jag kunde vara snäll och hälsa på min Gurka när jag ändå var inom stan. Fika på fredag med den gamla gubben! Saknar inte skolan så mycket. Kanske för att det var nästintill tomt på skolgården, kallt och dystert. Saknar dock lite av de galna som hände, vilket var ganska mycket. Saknar även vissa lärare som man kom så nära inpå och min ensemble, känslan av att stå framför ett band och kötta tillsammans. Saknar konstigt nog nosabyskolan mer om jag tänker efter. Inte lika nära inpå lärarna, men jäklar vad kul man hade i byggnaden. Efter besöket spenderade jag resten av dagen med Jossan. Mötte upp baby vid bussen senare, kvällen spenderades hemma hos honom med pizza och idol. Reza, I love you! 

Lördagsmorgonen spenderades med en lyxig frukost framför Eva och Adam. Klockan 3 var vi på plats vid Fjälkinge backe. Grill och mys. Kvällen bjöd på pizza igen, denna gången arabiska sådana. Försökte glo på en film, men både jag och S somnade nästan direkt. Tidig kväll - tidig morgon. Tidig morgon på söndagen då det var dags för mig och Dennis att spela på Dop i Hässleholm. Dopet gick jättebra och därefter fick vi vänta på bussen till marakryd i 2 h. Jahapp, tiden som jag alltid klagar på skulle tydligen gå sakta nu.. Men icke sa nicke, när vi väl hittade ett fik där vi kunde ta en matbit rullade tiden på hyffsat snabbt men tanke på att vi nästan inte sa något till varandra heller (trötta som vi var). Då var man plötsligt i markaryd och rep inför clowntekniken och sången gjordes. Kvällen spenderades med Elle och Elin framför parlamentet, fick även höra på en del gossip från helgens maskerad.



~ dreams can come true

Jag har skrattat. Jag har gråtit. Jag har sjungt. Jag har dansat. Nu ska jag få uppleva allting live. 8 Juni, Globen..

Whitney Houston.




~ james morrison - if the rain must fall


All I need is your love




~ haven't met you yet

Det har varit en ganska lugn vecka i markaryd. Igår var den "tuffaste" dagen då vi som alla andra onsdagar befinner oss i bjärnum. Jazz och balett började dagen med som kändes förvånadsvärt härligt. Därefter sång och drama, då vi under draman fick komma på vårt eget språk och genom det göra olika övningar. Man vet aldrig vad Lenni har för sig, men att det mer eller mindre är något galet är säkert. Sista lektionen var musikalhistoria då vi drog över tiden och satt i hela 3 h för att lyssna på musikalarbetena som vi jobbat om. Låter tråkigt, men här i markaryd gör vi redovisningarna på vårt eget sätt. Fick ta del av en hel del sång, teater, film och intressant prat. Jag och Jossa redovisade om musikalen Wicked då vi även sjöng en snutt ur låten "What is this feeling?" Väl hemma i markaryd såg jag min första fotbollsmatch ever. Eftersom Elle och Elin kallade mig tråkig efter att ha nekat en hel del filmkvällar (i detta fallet fotbollskväll) så hänge jag på hem till Dag för att se vårt kära land vinna matchen. Efter några om och men (från min sida en jäkla klagande) på att Dag inte fick igång boxern, kunde vi 30 min in i matchen lägga energin på en boll. Det var inte så farligt som jag trodde tills Albanerna gjorde ett mål och jag inte orkade ägna mer energi på skiten, istället somnade jag i knät på flickorna. Nä, fotboll är inte min grej! Idag kom vi igång med krogshowen rejält, allt vad respektive ska göra är nu utdelat. Hädanefter gäller det att lära sig låtarna, danserna och allt som hör till.

H.e.m.m.a! Underbart skönt. Framför mig har jag nu en massa saker på min axel. Jag älskar att ha mycket omkring mig men dessa saker gör mig osäker då jag vill prestera det bästa inför allt. Usch! Denna helgen kommer även gå snabbare än någonsin då jag ska sjunga på ett dop tidigt på söndag och därefter dra mig mot markaryd för sakerna på min axel. Om jag inte hade varit en jävel på att tänka hade detta inte varit en stor grej. Tur att man har obeskrivligt underbara föräldrar och en efterlängtad pojkvän!



~ ....

Idag har jag hemlängtan!




~ förfest 9 oktober






~ om vi håller om varandra

Hej måndag! Då är veckan i markaryd i full gång igen. 4 dagar med lektioner som vanligt. Jag hoppas att vi kommer igång med krogshowen något mer i veckan!! Drama och sång började dagen iaf med idag. Under sånglektionens paus gick jag runt och bad folk trycka sin näve så hårt de kunde runt min, därefter hålla kvar greppet medan jag drog ut min hand och smekte deras fingertoppar. Grattis, prova veckla ut fingrarna nu mates. Jag lät den första personen trycka extra länge, ganska läskigt hur länge Josefin sedan stod och försökte få sin hand normal igen. Läraren började nästan få panik när jag lät henne utsättas. Jo, det är en läskig känsla som jag fick stå ut med i helgen då S körde den på mig. Efter lunch var det sånggrupp och skapande, därefter tog jag mig till gymmet för att kämpa lite. Ikväll har jag även dansat i danssalen med Elin. Skönt! 50 meter från mig är det feeest. Gerda och Joel fyller år idag så folk som inte har något bättre för sig (då borde jag med vara där) festar i Gillestugan! Jag slänger hellre in mig i duschen följt av sängen och myser ner mig framför OTH. Ja, det ska jag göra nu.

I wanna run to you.




~ som bara du gör

Nemen tjenare vad tiden går undan. Onsdagen i bjärnum trodde jag skulle bli lugn eftersom vi bara hade en halvdag. Men helklass med balett och jazz visade sig bli kämpigt! 17.15 avgick bussen till kstad då vi roade oss med lekar och sång. Till sist kom vi fram till teatern, efter att busschauffören kört värsta omvägen. Jossa räddade oss genom att springa fram till honom och visa rätt väg! Musikalen Oliver. Jag såg både folk från I hetaste laget och Tarzan/Aida. Saknade är stor, saknaden att stå där på scen och bjuda på sig själv tillsammans med de andra. Jag fastnade för den mystiska musiken, barnensemblen och miljön - själva storyn kom tyvärr aldrig ifatt mig. Torsdagen var en riktig bölardag för oss i markaryd. Folk tappade energin och blev svaga. Ja, en sådan dag får alla ibland. Mindre kul att det drabbade fler än 4 stycken. Hemfärd då Elin följde med mig hem och vi spenderade kvällen med pastarätten och Singing Bee.
Nästa dag var välkommen, fredag. Jag saknade Nicole och erbjöd mig därför leka med henne hos oss under eftermiddagen. Vi bakade blåbärspaj (världens misslyckade sådan), var ute och gick med våra hundar (molly&ballongen), mös i soffan och orden "jag älskar dig" kom ur hennes mun. Jag dog! Hur söt får man vara och vilken underbar fantasi hon har. När Nicole hämtades började jag efter några timmar ladda inför kvällen. Förfest bjöds det på i stan hos Sofie med några bjärnumare och annat folk. Idol och dans till nostalgisk musik, därefter en visit hos käre Hässle vidare till Class där baby även dök upp! En hellyckad kväll helt enkelt. Nästan hela lördagen spenderades på stan. Först med S, därefter käk med Majda följt av mys med mina flickor på Bagels i ett x antal h i brist på annat att göra, som jag trivs med er. Vid 9 drog jag mig hemåt med pringelsburken för att vänta på att S skulle joina mig efter att ha kollat fotboll. Jag hann somna en stund innan han myste ner sig med mig i soffan och vi spenderade resterande av kvällen så. Söndagen är absolut inte värd att nämna för den existerar inte!!!!




~


Man gör så mycket för att fördriva tiden. Jag klagar ständigt på att tiden går så jäkla snabbt.
Varför är det så svårt att bara följa med sekunderna i sitt eget tempo?
Lägga sig ner i gräset och bara andas..



 


~ funny little feeling

I torsdes bar det av hemåt, en långhelg väntade. Som inte kändes särskilt lång för den delen. Torsdagen bar det av hem till Jossan för att checka idol o mysa. Fredagen blev en långdag på stan med mor, där även far joinade oss med kinamat. Kinamaten var bara en början. Senare mot kvällen åkte jag och mor hem till Linda för att mysa med henne och hennes lilla flicka framför idol med massvis av godis, en daimtårta samt en blåbärspaj. Puh! Snacka om kräng. Min favorit i idol är Reza, egen röst med eget uttryck. Hejar på dig! Lördagen skulle jag äntligen få träffa S igen. Med hans familj tog vi oss till regementet för att checka in stället som håller honom fången. Vädret drog ner en hel del, regn och storm är inte så lyckat. Väl hemma blev det mys, film och godis. Det jäkla godiset, alltså.. Söndagen tog vi en promenad i regnet innan det var dags för att packa och ta sig mot tågstationen. Framme i markaryd. Kanelbullens dag hade Dag inte missat (hahahahahahaha?). Han kom inom med kanelbullar så jag, D, Elle och Elin flyttade oss in till köket för te och kanelbullar. En perfect avslutning på helgen det.

Idag känner jag mig duktig, duktig. Har bestämt låt inför torsdag och köttat in den så mycket som jag hunnit samt både tränat gym och dans. Dagarna bara springer iväg. Snart är det hemfärd igen. Morgondagen bjuder på balett, kör, sömnad och internatmöte. Onsdagen ger oss dans, dans, drama och musikalen Oliver i hemstaden. Torsdagen blir det produktion, drama, mickteknik och hemfärd. Måste klämma in musikal, sång och dop-rep också.. Andas. Nu - OTH.


 


 


RSS 2.0