~ don't you wanna be..

.. the life of the party?



Vad jag älskar Idina Menzel. Den här låten ska köttas av mig imorgon.
"Point me to the mike, I know what I like"




~ flickan som lekte med elden

Lördagen begav jag och Elin oss mot kstad där vi lunchade på bagels och kollade på bio - Flickan som lekte med elden. Sjukt spännande, dock pyskade den inte mig lika mycket som första filmen. Efter bion följde jag med Elin hem till Bromölla där det blev fruktsallad och Love actually. Kärlek. Kärlek. Söndagen gick jag och mamma till kyrkan för en Gudstjänst. Ska svininfluensan nu drabba kyrkan med? Att man inte får ge varandra en fridshälsning eller doppa fingrarna i det heliga vattnet för att göra ett korstecken är sjukt! Vart är vi påväg? Hann hem inom för att käka med familjen innan jag drog mig in mot stan. Där avslutade jag de två sista timmarna innan jag skulle tillbaka till markaryd med Sofia, Anniela och en chai latte på bagels. 




~ kalas

Vilken nostalgisk låtlista det blev. Allt ifrån Min hatt den har tre kanter till The Ketchup Song. Ni minns väl också våra favoriter; Cartoons, Dr.Bombay,*NSync, Atomic Kitten, Caramell, TLC, Antique, Scatman John, Eiffel 65, S Club 7, Westlife, Markoolio, Aqua, Aaron Careter, Robyn, Lou Bega, Spice Girls, DJ Ötzi, Backstreet Boys och Hanson. Shit! Kalas. Kalas. Grisen med knorren var på plats. Ballonger och tända ljus. Hela havet stormar. Fruktsallad. Älskling, älskar du mig så le. Hattleken. Tax, flax, pax och sist de kämpiga momenten. Vem slickar bäst? (slicka grädde). Vem är snabbast? (dricka ölen snabbast med 2 tamponger i munnen). Vem är idiot? (springa med muggar mellan benen, enkrona i ögat samt vifta med en servett). Det var bara några av momenten. Så roande att bara stå och titta på när folket kämpade..







~ jag vill ha fredag idag!

Då var det helg igen. Veckan har gått otroligt fort, som vanligt. Jag har inte alls varit i form, har velat träna mer än jag gjort men förkylningen vägrade hänga med. Hoppas jag blir av med den snart! Det har varit idol at my place hela veckan, mysmys. Igår hade vi fotografering inför vinterrevyn och krogshowen, då fick vi göra oss extra vackra. Jimmy hade tom en Chanel foundation, inte illa det. Därefter var det dags för micktekniken och mig att kötta Think. Min älskade Think. "Det märks verkligen att du trivs där uppe". Det var skönt att få skrika ur sig lite och ge med sig av min energi. Dans, dans, dans och av en slump slog jag och Elin ihop lite av våra ingridienser vi hade hemma till min magiska pastarätt. När ska jag någonsin få nog av den? När klockan närmade sig 12 började Jonathan berätta sanna rysiga historier för mig och Elin. Tillslut orkade jag inte höra mer så jag gav mig in på toan för att borsta tänderna och tvätta av sminket. Tanken av att Dennis nu åkt hem och inte finns några fotsteg ifrån mig om något skulle hända slog mig. Panik!!

Idag vaknade jag till fikan, därefter drog vi några till gränsbygden för att handla. Nu har jag handlat allt till mitt kalas. Har även 14 lekar som står på spel, bara en nostalgisk låtlista som måste göras!! Efter lunchen dansade vi i en 2 h och nu sitter jag här och pustar ut. Det har hänt något med mitt knä, värsta blåmärket med en rödare färg runtomkring. Jag har inte slagit mig så jag undrar vad det kan vara. Gör ont att sträcka ut och gå. Det är väl typsikt att något mer ska drabba mig nu. Nä, dags att ta tag i mitt rum. Ser ut som.. ja. Därefter förbereda inför kalaset och göra mat med E&J. 19.30 drar vi igång med lekarna. Jag ska utsätta er för en del..


i bilen mot gränsbygden.




~ release me

Dans. Dans. Dans. Dans. Dans. Dans. Dans. Dans.




Det är dansen jag lägger mest energi på här i Markaryd. Fastän jag dansar minst 1 h om dagen räcker inte det. Alla kombinationer och koreografier ska sättas. Jag ska hitta hållningen och kunna alla grunder. Sträcka på benen. Spänna benen. Dra in magen. Spänna magen. Centrum. Centrum. Spänna rumpan. Hålla armarna i utgångsläge följt av första eller andra position. Håll. Håll. Håll. Tänka på snöret som drar i mitt huvud. Känna mig lång, lång, lång. Plié - Révile, Révile - Plié.. Med allt detta - Glöm inte att le, glöm inte att le. Det är tur att vi har kul!



 


~ `v´




~ prinsessa!

Gulligaste kortet ever från mor, far & bror..






~ gossip

Dessa helger. Dessa helger. Jag behöver en stopp-knapp i mitt liv.

Folk kom för att fira mig i fredes. Baby kom tidigare än väntat sjungandes ja må hon leva vid trappan. Vi fortsatte kvällen med busande Nicole, videotittande och en utgång till Banken. Lördagen begav vi oss in till stan, ett stopp bakom teatern för ett andetag. Solen sken, vattnet log och en fin pojke satt brevid mig. Kvällen innehöll en kväll hemma hos Jossan med S och Adi då vi lagade den bästa pastarätten och spelade Buzz. Ska man ens nämna söndagen? Dagen som inte existerar och man är tillbaka i markaryd på en kick.

Eftersom jag inhandlade en älskling i lördes är jag numera en jobbig paparazzi. Kort. Kort. Kort. Minnen. Minnen Minnen. Nedanstående bild visar en mysig gång som varje morgon leder mig till frukosten. En apelsinjuice med en tomatskiva som min macka inte ville ha kvar. En macka med ost och kaviar(?), tydligen är det normalt. Ett försök till uppvärmning och en sprallig Jonathan. Ja, lite yoga, sång och en massa utskrivna noter (får passa på när man hittat en gratis sida med noter) - förmiddagens syssla. Eftermiddagen gav mig mera sång och lite skapande. Jag har nu designat örhängen, halsband samt 26 inbjudningskort till mitt kalas på fredag. Mindre kul att halva mitt rum är fyllt med glitter. Efter schemat drog vi oss mot danssalen. Äntligen kan jag börja träna hårt igen. Mat och sång i eken följt av tekalas i mitt rum med 6 söta flickor som gav ett o annat gossip. Jag älskar internat!



 


~ taxikörkort

Hälsoveckan är nu över. Veckan i markaryd är nu över. Även om vi till skillnad från andra veckor har haft det väldigt lugnt denna veckan är jag helt slutkörd. Det beror nog mestadels på att jag råkat ut för en förkylning som inte vill släppa taget. Onsdagen i bjärnum är iofs värd att nämna. Åttio plus åttio plus sextio gånger två är lika med tvåhundraåttio, avrundar man blir det fyra timmar och fyrtio minuter. Ja, det var dansens längd under dagen det. Underbart med dans, ja! Fick på mig mina vackra balettskor och min snygga balettdräkt idag, in med svanken, spänn magen och sträck på benen. Plié, revilé, plié, revilé.. Gör man rätt så känns det jävlari. Väl hemma gottade jag, Elle, Nathalie och Elin oss med glass&godis framför Idol. Tanken av att vi därefter skulle gå och lägga oss blev inte verklighet. Varför är det så svårt att lägga sig tidigt för?

Idag fick vi välja mellan promenad, vattengympa, fys-pass samt bolllekar. En promenad runt sjön blev mitt val. Längtar tills jag blir frisk så att jag kan få träna hårt igen! Var beredd på att kötta Aretha Franklins Think med täppt näsa tills Mia plötsligt mådde dåligt och fick ställa in lektionen. Istället kollade vi på 08 Vinterrevy, 2 h med underhållning varav dans, teater och sång står på spel. Intensiva dagar. Intensiva dagar. J.a.g l.ä.n.g.t.a.r! Tog mig hemåt vid 6, väl hemma blev det Idol med Jossan följt av kvällsmat med päronen. Om 10 minuter fyller jag 19 år. Grattis Natalie, nu kan du ta taxikörkort. Jäkla ålder, påminnelse om att man för 1 år sedan fyllde myndig och om 1 år fyller systembolaget? - Troligen.




~ cause the two of us are finally meeting

Ja, varenda sekund njöt jag av min helg. Finns det något bättre än att vakna upp i en varm famn med tillhörande pussar? När baby kom hem blev det pastarätten som han godkände, om inte mer? Därefter drog vi oss till Jossan för att spela spel med henne och Adi. Skrattade igenom oss det mesta och satte oss själva på prov för vad vi kan om varandra - jag&s, lyckades nog ganska bra! Lördagen följde jag med s & hans familj till hans morbror för att fira, god mat och utsökt tårta samt en mysig promenad på det. Väl hemma var det äntligen dags för mig att se Män som hatar kvinnor. Gud, vad jag har missat? Filmen psykade mig totalt och jag fick sätta mig upp ett x antal gånger för att jag inte ville somna! Premiär på fredag för den andra delen - Flickan som lekte med elden. Söndagen tog jag tåget med s, hejdå i hässleholm och vidare till markaryd där jag direkt gick till danssalen för att svettas i 1 h.

Idag vaknade jag upp med halsont samt täppt i näsan. S.K.Ä.M.T! Jag kan ju inte bli sjuk nu, jäkla onödigt. Knarkar te och går i halsduk 24/7 framöver.. Hälsoveckan har börjat, idag delades vi in i 3 grupper. Min grupp började med självförsvar "fyfan för att möta chamli i mörkret", ja nu har jag lärt mig att inte bli våldtagen! Därefter var det en föreläsning på 45 minuter vidare till det sista momentet som var meditation, jag höll på o somna!! Eftermiddagen bar vi av till kulturhuset för att lyssna på en kille som berättade om sitt liv som handlade om förändring. Det är galet vad som kan hända på mindre än 1 minut, att hela ens liv kan förändras på mindre än 1 minut. 1 minut. 60 sekunder. 1 minut. 60 sekunder. 1 minut. - "När det blåser storm bygger vissa vindskydd, andra väderkvarnar". Framför mig satt en kille som bygger väderkvarnar! 




~ bilder..





dance all night long!




~ let's go back, let's go back..

Ja, det är tufft i bjärnum då man börjar dagen med 2x80 min danspass, men det är hur underbart som helst. Öva mer, öva mer. Vi skulle dra oss hemåt vid 4 för att fortsätta dagen i markaryd men eftersom bussen var försenad och inte gick hela vägen på 70 min blev det inget. Tur att jag åkte bil den dagen, hade fått megadamp om jag hade fått stå och vänta på en bussjäkel! Vad gjorde vi mer i onsdes? - köttade dans dans dans och kollade på idol at my place, därefter lite mys hos Elle! Det var min onsdag. Igår började vi dagen med TTF (tid till förfogan), har en någorlunda klar bild för hur vår krogshow ska se ut. Vad spännande det ska bli när vi väl är klar med hela showen och ska börja repa. Eftermiddagen gick åt mickteknik o drama, draman där vi fortsatte med fantasin och micktekniken där vi skulle framföra en låt varav Mia hade bestämt vilken sorts låt vi skulle välja. En simpel låt. Det var vad jag fick att jobba med. En simpel låt är väll en simpel låt? Nja, det var ganska svårt att veta vad just en simpel låt är för mig, men jag fick tillslut dra till med Norah Jones I don't know why och försöka göra den till min egen. En stol, lite gung, känslan inne och en natalie chamli - det kändes bra! Till nästa vecka har jag nu fått en snabb poplåt med mycket text.. Efter schemat köttade vi dans, därefter packade samt städade jag och tog mig hemåt med Elin. Kändes ganska skummt att komma hem, 2 veckor i markaryd. Visst har jag längtat hem! Lite godis på hemmakväll och hem för att mysa med familjen. Pappa som nyss har kommit hem från Kina hade lite smått&gott till mig med.

Vilken natt, har vaknat ett x antal gånger. Börjar jag vänja mig vid markaryds säng nu eller? Sånglektion med Ingvar idag, kändes underbart att få kämpa mig igenom Think. Därefter blev det en runda på stan för att sedan dra mig hemåt och hjälpa mor att städa huset. Inte lätt när sin dotter har varit borta, va? Nu väntar jag på att s ska komma hem, den här helgen kommer jag att njuta av varenda sekund..



~ isolation


Redan tisdag! Dagarna går verkligen snabbt här i markaryd. Igår hade jag min första sånglektion, jag valde att jobba med låten "true colors". Hur budskapet nådde fram i låten när jag berättade texten genom att sjunga var helt oväntat. Vi hade därefter drama där vi fortsatte med lekarna med fokus på fantasin. Dagen fortsatte med sånggruppen där jag fick använda mig av klasskamraterna för att få fram mina känslor. Puh! Sista lektionen för dagen var skapande. Dagens lektion fick vi fritt fram med skapandet. Snacka om att jag blev förbannad när det visade sig att jag hade strykjärnet på för länge, det är tur att man fortfarande kan se vad det betyder..
Dandansdans i danssalen - mat - sångsångsång i eken.

Idag hade jag sovmorgon. Dock gick jag upp 10.30 för att dansa balett 11. Ska bli intressant att se hur min kropp mår om några månader. Plié. Revilé. Plié. Relivé. Körsång och sömnad var mina enda lektioner idag. Därefter gick jag och Elin till gymmet en stund. Ikväll samlades lite folk i köket för att titta på Idol. Vet inte hur många gånger jag fick skrika håll käften till allihopa för att kunna höra vad de sa. Som tur var gick de flesta när jag bytte till 1.an och Andra Avenyn. Sjukt hur många minnen jag har från tiden då jag började kolla på aa, jag kopplade det mesta till serien. Nu är det snart dags att hoppa i säng. Bjärnum imorgon..





~ en helg i markaryd.




Fredagen var kommen och Dag var så oerhört shoppingsugen att han kommer och knackar på mitt fönster. Vart ska vi åka? Malmö? Lund? Helsingborg? - Varför inte Kristianstad? Billigt och enkelt. Så jag, Dag och Dennis drog oss mot hemstaden, blev en jäkla massa handlade plus en haircut för Dags del, brukar ju vara jag som är i farten. Innan vi tog tåget tillbaka till Markayrd gick vi till Ko-san för lite käk. 20.30 var vi på plats i mitt såkallade hem. Jag började färga håret, därefter drog vi till Dags place där två kompisar till honom var på besök. Medan de spelade fightingspel passade jag på att lägga in samt sortera karaokemusik till min dator. Hela 3 h tog det, hela 3 h satt jag knäpptyst om inte något litet slank ur min mun.



Lördagen var slapp (la in resterande av karaokelåtarna på datorn, ytterligare 3 h av tystnad) fram tills klockan blev 15. Gym med Dag, därefter fixa till sig inför födelsedagspartyt. Hittades ingen elvisp i köket så jag stod och dödade grädden med en handvisp, jag var så envis och gav mig inte.. Uppe i gillestugan serverades det tacos, därefter marängtårta följt av massvis med dans och karaoke. Även ett tårtkrig. Idag gick jag upp med tuppen för att hjälpa till att städa i gillestugan, därefter åkte vi några och handlade, väl hemma blev det dansträning följt av gym. Puh! Min älskade pastarätt blev gjord (äntligen ska S få smaka den på fredag), tvätt slängdes in i tvättmaskinen, lite sång i eken och därefter skulle tvätten hängas.. Pratade med baby i tlfn nyss, får man inte höra hans röst tills vi ses på fredag. Rädda världen genom att tälta? Vilket skämt.



 


~ ain't no other man

Det har varit fullt ös den här veckan med lektioner!

Tisdagen
hade jag dock sovmorgon (trodde jag) tills Jonathan ringde mig och ville ha sällskap till vårdcentralen. Därefter rullade dagen på med dansträning, kör, sömnad och "Ringaren i Notre Dame". Onsdagen, den härligaste dagen under hela veckan var kommen. Jazz 80 min, balett 80 min, drama, sång samt extradansen på 60 min som nu är flyttad till onsdag. Allt i bjärnum, i ett svep. På en dag fick man uppvärmingslåt, diagonalen, koreografi, balettkombination x5, åter en koreografi samt en läxa till dagen efter då vi i grupp skulle komma på en koregorafi tillsammans. Puh, och hemma var man klockan 19.30! Väl hemma fick jag damp på alla kryp så det fanns inget annat val än att börja dammsuga, därefter var det att hitta låt till koreografin samt slita det sista med Jossa till duetten. Den sista timmen innan jag gick till sängs joinade Elin mig med ett OTH avsnitt! Torsdagen - Vi fick 1 ½ h att komma på en koreografi med gruppen innan det var uppvisning. Låt hittade jag ganska snabbt, vilken passar inte bättre än Celebrations? Vi kom på steg ganska snabbt och slet in i det sista med att sätta dom. Lyckades bra tycker jag och det var roligt att se vad alla de andra kom fram till! Eftermiddagen gick åt till duetterna. Äntligen fick jag höra alla i min klass sjunga, sjukt spännande. Det var verkligen superskönt att köra Anastacias One day in your life med Jossa, POWER! Direkt efter lektionen stannade jag och några kvar för att dansa. Allt måste sätta sig, tur att jag har helgen på mig med. Efter 1 h dans drog jag mig mot gymmet med Dag och Emilie. Kvällen började så fint med en pannkakskväll då jag, Emelie, Jossa, Dag och Jimmy stog och stekte pannkakor. Delicious! Mätt och belåten drog jag mig mot Dags rum för att köra ett fightingspel med honom. Sen visade han mig "Linus på linjen", helt idiotiskt kass humor. Jag somnade nästan tillslut så jag gav förslaget att vi skulle dra till eken och joina Veronica med att sjunga lite. Sagt blev gjort och vi stannade kvar där till 01.30!! 10 minuter senare knackar Dag på mitt fönster för att be mig ringa (eftersom han inte har pengar på mobilen) Veronica som låste in sin nyckel i danssalen, klantarsle..





RSS 2.0