~ stupid in love

Föreställningarna börjar nu lida mot sitt slut. Vi har endast 4 föreställningar kvar att ge. Vardagsföreställningarna har vi framfört för en publik av gymnasielever, högstadieelever, kommunal i markaryd och omsorgen. Gymnasie & högskole föreställningarna var av en speciell klass. De coola killarna satt längst fram och gav ifrån sig sina coola repliker, en föreställning fick även en klasskompis godis på sig och en flaska flög upp på scen! Ah, det är bara till att göra sitt jobb.. Den härligaste föreställningen fick vi ta del av igår då omsorgen tog sin plats bland publiken. Skratt där man minst anade det och skrattet kunde då hålla i sig ett långt tag. Efter föreställningen kom de fram och ville kramas, kramas, kramas. Har fått stiga upp 06.10 både i onsdes & igår för att börja föreställningen 09! Skönt att få sova ut idag igen. Har städat undan i hela mitt crib, såg verkligen förjävligt ut då jag inte har orkat sätta mina saker på plats under hela veckan. Ikväll kommer äntligen familjen och kollar på mig. Tänk, att nästan 3 veckor har gått sedan jag sist såg dom. Ikväll väntar även den finaste pojken mig efter föreställningen!!





~ allt kan hända

Backstage




~ 10års jubileum!

Vilken publik. Vilket ös. Salongen var fylld av gamla ampare genom dessa 10 år som gått. De var helt galna och taggade när presentationsvideon drog igång. Det pirrade i hela min kropp. Om man fick skämma bort sig med en så underbar publik varje föreställning. När pausfigurerna kom ut på scen, en från varje år, då blev det allt liv i publiken. Spelar nog ingen roll om de var från förra året eller för tio år sedan, en pausfigur från sin tid släpper man nog aldrig. Efter showen tog vi oss till hotellet där vi fick varma applåder och jubel. Därefter serverades det varmrätt och efterätt, vidare dans med ett liveband. När klockan slog 2 fick vi bege oss därifrån och efterfesten fortsatte i atriums kök. Kväll att minnas 





~ smygpremiär

Hur mycket vi än äter det så blir vi lika glada varje gång..




~ the sounds - no one sleeps when I'm awake

Sommaren 2009!!!




~ halleluja

Smygpremiären var helt fantastisk. Det gör så mycket med publik, speciellt med en publik som sitter och taggar en till tusen varenda minut. Premiären igår var också fantastisk. Vi växer för varje föreställning. Blev ingen premiärfest igår eftersom det är 10års jublieum med gamla ampare idag. Hela salongen kommer att vara fylld av folk som har gått den här utbildningen, vilket också leder till att de kommer att minnas vissa nummer. Vidare är det fest på hotellet! Nu har vi 10 föreställningar kvar. Mån-torsdag kommer vi att framföra vinterrevyn för olika skolor och diverse. Fredag, lördag och söndag är det för allmänheten och då kommer nära & kära för att se mig. Som jag saknar min familj, mina vänner och min fina pojke.









~ staying alive

"Ni har sovmorgon till 13 imorgon" - HELA klassen skrek av glädje!!

Helgen har vi spenderat i kulturhuset. Ryktet gick att vi skulle jobba från 8 på morgonen till 1 på natten fredag & lördag. Taggad och inställd, allt ljus och ljud skulle nu sättas. Väldigt mycket tålamod krävdes eftersom lus killarna var där av anledningen att även lära sig allt. Lärarna var snälla och släppte oss tidigare än väntat, vilket i sin tur resulterade till att hela söndagen också gick åt. Vilken helg, att sätta ljud&ljus på ett nummer kunde gå på en 4 timmar.. Måndagen gick åt till att köra igenom hela vinterrevyn från början till slut. Hjälp! Bytena mellan alla nummer gick supersegt, någon hade bara en sko på sig och en annan satt utan byxor på scen. Efter den tekniska genomgången fick vi lite mer fart i det hela. Igår var danslärarna från bjärnum på plats och gav oss feedback, mycket behövande. 2 dagar i rad då vi slutat 11 på kvällen. Idag körde vi igenom revyn två gånger med tankarna att vi skulle få sluta tidigare om vi gav allt. Och visst gjorde vi det. Även en sovmorgon på köpet. Rethostan vill inte ge sig, halsont och snuvan letar sig även fram. Jag hoppas verkligen att en skönhetssömn kan döda fienderna.

Den här intensiva perioden har även fått mig till att inse hur mycket jag tycker om min klass. Finns inte en enda person som inte kan ge en fin kompling, en hand på axeln eller en famn att tröstas i. Alla strävar efter att få synas och höras, det kommer garanterat att bli så. Men det som publiken kommer att minnas det är alla vi tillsammans, alla 26. Med all den energi vi har tagit igenom oss dessa dagar - den energin kommer att höjas från den första föreställningen till den sista. Imorgon är det smygpremiär och vår första publik är på plats. Jag längtar


~ ride next to me

Det har varit väldigt kallt i mitt rum, endast 15 grader!! I måndes låg jag och frös hela natten så igår fick jag ett extra element till mitt rum. Nu är det 10 grader varmare och framöver slipper jag sova i mjukisbyxor, t-shirt + nattlinne. På tal om värme så får jag panik på detta vädret. Jag vill kunna gå utanför min dörr utan att klä på mig lager eter lager. Förhoppningsvis kommer mina beställa uggs snart så jag iaf slipper frysa om fötterna mina. Väck med snön, ge mig plusgrader och bruna ben!!

Vi håller fortfarande på med repen här i hålan. Igår var våra två danslärare från Bjärnum på plats. Hela fm spenderades med Martina och kvällen med Jonna. Läskigt att gå igenom alla danserna när de allvarligt står där framme och säger exakt vad de tycker. Finslipa, finslipa! Idag har det varit en mer eller mindre slapp dag för mig där fokuset var i systugan. Alla cancan kjolarna är klara, hela 26 stycken!! Ikväll har vi försökt oss på rep men alla var för trötta och ofokuserade så vi flippade ur. Slutade repet 20 idag. Tänkte lägga mig i sängen redan nu och förhoppningsvis somna tidigare än vanligt. Imorgon är det rep hela kvällen i kulturhuset.

                                         Låten som rycker upp mig om dagarna.




~ fullspäckat

 

Fredag, matlagning med Anna och Sofia hemma hos mig följt av filmen The Strangers..
Lördag, biomys med baby - Avatar!

Då var man tillbaka i Markaryd. Igår vid 6 anlände jag med min fulla packning, efter jag packat upp allt gick jag direkt till Elles place där även Dennis var. Prat, prat, prat. Vi plus Elin och Fanny drog efter en stund igång filmen The Orphan. Helt sjukt psykad film, tur att vi såg den på laptopen annars vet jag någon som hade skitit ner sig. Idag var det upp 7 för att börja det fullspäckade schemat klockan 8! Efter en massa kramar lastade vi in allt som skulle till kulturhuset i släpet för att därefter ta oss dit och lasta av. Efter lite ttf (tid till förfogan) tog vi lunch - systugan - sångrep - systugan.. Klockan halv 5 drog vårt repschema igång med dans. Nu har jag min middagsrast, tjugo över är det dags igen fram till klockan 22!

Det är superskönt att vara tillbaka. Fick lite ångest igår eftersom jag kände mig hemmastadd så snabbt. Även att 3 veckor nu väntar mig här i markaryd - tidiga mornar & sena kvällar. Nu när jag har fått träffa alla igen och vi har kört igång med det tuffa schemat är jag så taggad till vinterrevyn. Eller kanske inte än. Men vet att jag väldigt snart kommer att bli...




~ time is my enimy

Nu är det inte lång tid kvar tills jag drar mig mot mitt andra hem. Som jag visste har lovet gått i en hejdundrans fart. Tanken av att byta vardag helt lockar inte så mycket då det kommer bli 3 väldigt hektiska veckor som jag får tillbringa i marakryd. Men när jag väl är inne i det - härliga klassen, kulturhuset, sång, dans, teater, systugan, skratt och gråt. Ja, då kommer jag att trivas som fisken i vattnet!!

Imorgon är det dags för inspelning i Kalles studio, med bandet. Vi träffades i onsdes och lirade igenom alla våra låtar, perfect stämning i den mysiga studion med härligt ljud. Då får vi hoppas på att inget jävlas med oss imorgon och att vi hinner en del. För snart drar alla sin kos igen! Känslan av att stå på en scen med mitt band bakom och ge järnet, den är saknad.

                                                                          S gav mig frukost på sängen.


~ värme


Ni betyder.




~ 2010

Nyår firades hemma med 15 pers. 5rätters - Tilltugg: Crostini med creme frais, lax&kräftor. Förätt: Polsk rödbetssoppa med valmopinnar. Bruschetta. Varmrätt: Balsamicofilé med tryffelkantareller, potatisgratäng och fetaostsallad. Tilltugg: Ostbricka Efterätt: Vaniljpannacotta med flädermarinerade hallon. Maten och sällskapet gjorde allt. När klockan visade halv 12 kändes det som klockan endast var 10. När klockan slog 12 var det dags att spränga luften. Jag stod i en famn, kollade upp i himlen och önskade all lycka in i 2010.





2010!




 

 


~ 2009

Samma visa varje år - fy för vad åren går snabbt. 2009 har (som de gående åren) varit fullt med upplevelser, känslor och tankar...

Sinnesromässorna med Uffe, galnaste Lundspelningen med bandet, midsommarens roadtrip till Halmstad, fast i en gunga, såg musikalen Spring Awakening, sjöng in våren i Radio Kristianstad P4, Gospelkören, spelning på Biljardkompaniet med bandet, upprörd över bajsboken, tparken, tappad/snodd mobil på Banken, spelningar med bandet på Quality hotels konstutställning. En grym saknad av musikal-perioderna!!
Mitt sista år på C4, vad jag kände för det var splittrat under årets gång. När det väl började närma sig den stora dagen kände jag hur ett lyckorus kröp sig inom mig. Jag hade gjort mitt på c4 - konserter, avslutningar, hultet, gymnasiemässan, spex, West Side Story-konsert, alla <3dag konserten, två sitta-och-lyssna-på-läraren-medan-du-antecknar-lektioner i rad, åter en termin med matte b, min fina ensemble, komunens 10års jubileum, sega mornar med gemu, projektarbete.. Vidare examenkonserten, 3:3, karnevalen, skattjakten, balen och självaste studenten. Done! Studentdagen var den lyckligaste dagen i mitt liv. Firat med de jag tycker allra bäst om och därefter började ett sommarlov som förändrade mitt liv..

Sommarlovet som bjöd på en väldigt sleten natalie då jag jobbade natt på nolato. Sommarlovet bjöd även på kristianstadsdagarna, Singing catwalk & den maffiga Gospelkonserten i Trefaldighetskyrkan, spelningar med Hampus, jag i juryn till Kristianstad Superstar, Hugos fartfyllda 20årsfest, Martin&Martin, spelningar på Quality Hotel, Göteborg, en pojkvän och  en Whitney Houston som gör comeback. När sommarlovet tog slut flyttade jag till Markaryd och började mitt nya liv med en show&musikal folkhögskola. Resterande dagar som var kvar av 2009 spenderade jag mestadels i markaryd med en helt amazing klass, skratt&gråt, sång/dans/teater, fest och vår första show tillsammans- krogshowen. Jag stormtrivs!

Mitt 2009!



 


RSS 2.0