~ can't get you off my mind!

Knäppa timmar bara flyger iväg. Kräftskivan hos S var mysig, mindre kul att jag fick kramper i magen mot kvällen men har man en mysis brevid sig dras tankarna till någon annans famn! Söndag blev det en tidig grillning hos oss innan det var dags att bege sig mot markaryd. Väl i markaryd var det direkt till eken för att repa igenom vårt projekt för sista gången. Därefter lite deeptalk för att få reda på helgens bravader!!

Idag var det först lite sång i helklass innan vi drog igång redovisningarna. Det var sjukt roligt att se allas projekt om minst lika roligt att spela upp det. En rytande bitch fick sig en syn i vädret, älskar. Efter lunchen satt jag och Jonathan i min lya o sjöng lite italienska, eller snarare ett försök till italienska med Andrea Bocelli ft. Celine Dion och Eros Ramazotti ft. Anastacia. Gav resultat till rösten då jag fick hosta mig igenom lite av min låt till sånggruppen. Men vad kan gå fel när man sjunger Whitney Houston? Skapandelektionen ägde rum, jag fortsatte med bilden som numera är klar för att sättas upp på väggen. Efter den sista lektionen blev det 2 h köttande på gymmet, första gången natalie stiger in på ett gym.. Det var gött. Görs om imorgon! Resterande av kvällen har jag varit i svalgården at jossas place, duetten måste sättas till torsdag och nu har vi äntligen en låt redo..





~ dessa minnen

Dan, sång och teater - vilken underbar dag ja! Förmiddagen gick åt till att förebereda vårat projekt, det börjar närma sig nu.. Efter fikat gick vi igenom lite av vad vår krogshow kan handla om och nu har vi äntligen ett tema bestämt och vilka som ska göra vad. natalie chamli= klädfix, spännande. Efter lunch var det dags för mickteknik då vi i halvklass fick framföra en valfri låt. För min del blev det min älskade "take me or leave me", duktigt härligt att showa med den. Nästa  vecka ska vi sjunga duetter i helklass - äntligen ska man få höra alla i sin klass uppträda! Därefter gick halvan vidare till dramalektioner (kan man tänka sig att min dramalärare har dejtat Prince i 3 dagar på Gran Canaria för några år sedan, staus?) med knäppa övningar som vanligt. Den sista timmen på schemat var dans och vid 18-tiden tog jag mig hemåt, väl hemma blev det kinamat med S. 

Igår träffade jag Jossan för en powerwalk följt av vår underbara pasta. Vid 20 kom Julia, Julia som jag inte umgåtts med sen i 9.an.. Man kan ju lätt säga att det blev en massa massa massa prat om minnen och diverse. Gick igenom varenda person av vår högstadie samt lågstadie klass. Jag har dock inte så många minnen från lågstadietiden, sorligt nog. Men J&J fick mig allt och minnas det värsta ;) Hemma runt 3 på morgonen!! Nu väntar jag på att baby ska vakna så att vi kan dra oss in mot stan och ikväll är det kräftskiva hos S place.


minnen...



 


~ burn baby burn

Onsdagar, då vi har våra lektioner i bjärnum med bland annat 80x2 minuters danspass efter varandra. Idag hann vi dock bara vara där till klockan 14. Började med uppvärmning följt av diagonalen och avslutade med en koreografi till härliga discolåten burn baby burn. Åh, är så skönt att vara tillbaka in i dansvärlden!! Efter fikat kom 2 personer som sålde danskläder o dansskor, nu ska man få se killar i tighta kläder - ohyeah! Därefter hann vi med en övning under dramalektionen. Uh, kommer låta helskum om jag förklarar den såhär men den var så sjuk att jag bara måste.. Alla 28 personer i en ring då en person har en penna i handen och vänder sig till personen som står höger om en och säger "varsågod här får du en penna". Personen svarar då tillbaka "en vadå" och man fortsätter samtalet med att säga "en penna". "Jahaa, en penna" svarar då personer och fortsätter vidare med pennan till nästa person. När personen som ska få pennan svarar "en vadå" måste personen med pennan vända sig tillbaka till personen som den fick pennan ifrån och fråga "en vadå".. Vidare måste man då gå tillbaka till alla personer som man har fått pennan ifrån och fortsätta samtalet baklänges med "en vadå" och därefter tillbaka fram med "en penna". Inte nog med att det blev tjatigt tillslut. En penna och en pinne skulle därefter igenom hela röran och då kom det från två håll, när pennan och pinnen mötte en person i mitten blev det KAOS. Många låg på golvet o skrattade. Att 6 föremål har varit aktiva i denna övningen är helsjukt. Vi ska minsann klarar 10 lätt!!

Klockan 14 var det hemfärd för en gemenskapsdag som fritidsledarna annordnande. Helt okej, klantiga jag avslöjade mig själv i en lek genom att säga "jahaa, så vi som är maffian ska döda en till person.." - ja, så konstiga lekar var det. Den sista leken, elller man kanske ska kalla det slakten, var frisbee då det var tillåtet med tackling. "Jag är glad att jag inte möter dig chamli, du är helt galen" :) Korv med bröd till folket och därefter körde vi igenom dansen några stycken i danssalen. Ett ryck om att simma kom snabbt därefter, blev en 30 minuters simtur, ursköööönt! Ah, helt slut nu.. Gav ett försök med att se den nya serien på svt, true blood. Nä, inget för mig. Väntar nu på att Dennis ska kolla klart så att jag sedan kan gå o lägga mig. Dans, sång o teater från 8-17.10 imorgon. Längtar!




~ you make me crazy

Igår bestod hela eftermiddagen av profil, första timmen fick vi jobba på vårat lilla projekt. Projektet som spelas upp på måndag inför klassen och ska handla om vilka vi är med hjälp av drama, sång och dans. Efter fikat delades klassen och jag började timmen med drama - som alltid fick vi gå igenom knäppa men fruktansvärt roliga och lärorika lekar. Att testa båda hjärnhalvorna, att få dom att gå ihop - det är nyttigt! Sista timmen blev det sång och låten summer lovin'. Därefter letade jag upp noter till låten som skulle framföras för min sånggrupp, typiskt att inte ta med den hit, så jag fick dra till med Carolas all the reasons to live. Kommer bli intressant att få en 10 min var i sånggruppen och lära sig av varandra. Sista lektionen var ämnet skapande då vi varje måndagskväll exempelvis ritar, målar, gjuter gips, gör pynt, scrapbookar i 2 h. Gårdagens lektion gick ut på att måla en bild som presenterar sig själv och allt runt omkring. Efter skapandelektionen blev det 2 h rep med vårt projekt. Resterande av kvällen bestod av mys i min säng med flickorna. En heldag med fullt ös, det är såhär jag vill ha det!!

Idag gick jag till coachinglektionen för att känna efter om det var något för mig. Resultatet blev ett nej, inte riktigt motiverad till den lektionen. Därmed har jag framöver endast 2 lektioner på tisdagar med start 15.20! Inte ska jag ligga o slappa för det, köpte gymkort idag och simhallen är nu öppen - träning, träning!! Efter coachingen gick jag, Veronica, Jonathan och Dag på byn en runda. Fyndade ett par snygga byxor (kan man tänka sig). Därefter skyndade vi hem för att hinna med ett dopp i sjön innan kören skulle börja. Jag var först med att doppa mig, jag var först med att doppa mig!! Ganska kallt och smutsigt men vad gör man inte för lite spänning i vardagen.. Kören ägde rum, rasten innan sömnad (som visade sig vara vår lektionstid) sjöng jag singstar hos J!! Så det blev ingen sömnad pga schemafel. Halv 7 var det musikkrysset i eken, roande stund med sång och skratt.

Det är läskigt hur känslor kan pendla..



~ fjärilsmys

Bondningen i fredes var välbehövd då vi fick ställa oss 6 pers framför alla andra och leka jukebox. En i publiken bestämmer vem som ska sjunga genom att rikta en fjärrkontroll mot en, räddaren i nöden - barapapapapapa! Hemkommen vid 17 och någon h senare följde jag med baby hem till honom där vi käkade och mös. Mot kvällen blev vi ganska rastlösa, varför inte lite singstar? Sooom jag ägde dig ;) Lördagen bar det av mot city med mor, handlade lite smått o gott till rummet och en fika på det och vidare mot S för att fira hans mor. Mot kvällen blev vi rastlösa som sist, döjobbigt när man är rastlös men inte orkar hitta på något för krävande men det klarade sig bra ändå med en långpromenad mot fjälkinge. Därefter drog vi igång den enligt S läskigaste filmen - The Shining. Fick ett antal knuffar för att inte somna under filmen, mot slutet dog jag och "missade det läskigaste". Javisst! Idag har jag åter packat, nu har jag nästan alla mina kläder här och med prydnader, gardiner och saker på väggarna är det urmysigt i mitt rum. Gäller ju att trivas som fisken i vattnet. Imorgon kör schemat igång och jag är taggad till tuusen!




~ ere fest elle?


Idag var det likaså en bondar-dag för klassen. Vi fick i uppdrag att utföra olika övningar, vissa skulle nog mer eller mindre kalla det lekar. Jag kan nämna 2 av de roligaste lekarna. Den ena gick ut på att en person skulle ställa frågan "vad är det här?" till person x, person x skulle svara så snabbt på frågan som möjligt men fick under inga omständigheter svara ärligt. Tillslut blev saker och ting kjashfklnal. Den andra leken gick ut på att man skulle dansa sååå fult som möjligt framför en person, därefter skulle man ta efter varandras rörelser och byta partner, vidare skulle man sen dansa i otakt. Mycket skratt, mycket skratt! När vi hade slutat för dagen drog jag, Emelie och Jonathan mot Ica. Snarare bort från Ica då vi för andra gången under dagen gick en fete omväg. Nåja, nu har vi sett lite av markaryd och husen här är inte o leka med - duktigt fina! När vi kom tillbaka var det en 30 minuters paus innan vi drog oss mot f&s. När f&s var slut blev det en snabbdusch innan vi raggade folk ner till sjön för lite mys. Raggandet visade sig gå väldigt bra då vi blev en del där nere mot slutet. Att ställa grillen upp och ner med en engångsgrill på var lätt dagens roligaste, tog ett tag innan vi kom på det också. En helskön dag med klassen och annat folk. Imorgon ska vi bonda oss 2 h innan det blir att åka hem till skåne.



~ bonda..

.. är ett nytt ord som vi har fått lära oss av vår mentor, ordet betyder då ungefär lära känna varandra. Igår var det en riktig bondar-dag som började med en del lekar. Vi fick även ut vårt schema som ser lovande ut. Fika är tom inskrivet i schemat och de menar med att det är fruktansvärt mysigt om de flesta kommer till fikan, med andra ord är fikan nästan obligatorisk. Bortsett från fikan börjar jag 15.20 på tisdagar och är helt ledig på fredagar, onsdagar&torsdagar är dessvärre pain in the ass. Vid 13 begav sig hela skolan till halmstad för att bowla. Märktes väl att det var ett jäkla tag sedan jag spelade sist. Otur i spel, tur i kärlek - fantastiskt att det sistnämnda då stämmer för mig :) Bussresan hem var en väldigt lång skrattstund, passade bra med ett f&s pass när vi kom hem så att jag fick sprattla bort all skratt. Mot kvällen kom dock skratt attackerna tillbaka då vi spelade rappa kalja. Mina mackaroner med vegeta blev en succé enligt folket!!





~ natalie utan h

Igår lekte jag frisör och färgade Anjas hår, förutom att jag spillde färg på min tröja samt golvet gjorde jag nog bra ifrån mig. Det blev riktigt frääsigt!! Därefter var det mys i sängen med en del deep-talk innan Dennis och Jonathan kom inklampandes och förstörde stämningen något. Någon minut senare knackar det på dörren och där står festfolket och skriker "är det feeest eller", därefter försöker de sälja klädhängaren från köket för 50 spänn. Galet folk = mer kul. Upp med tuppen klockan 7 idag och väckte D genom att slänga en kudde i ansiktet på honom =) Frukost och info i ett x antal timmar varav 1 ½ h bestod av brandinfo - det tar 3 ½ min för ett rum att brinna upp, är det inte sjukt? 3 ½ minut är ingenting!! Efter all info drog vi oss upp till dagrummet och kollade på barnkanalen, faktikst väldigt roande. Eftermiddagen bestod av 3 punkter: Tipsrunda, fotografering samt skratt i eken (dramaövningar). Annars har vi gått till byn för lite handlande, lagat mat och segat. Nyss fick jag förfrågan om att leka frisör igen, blev utväxten på Nathalies hår. Snart ska vi bege oss in till D rum för att checka film (han har dvd) eftersom han är någon annanstans. Vi har möblerat om hans rum för att kunna sitta bekvämt i sängen och checka film, ska bli roligt att se hans reaktion när han kommer tillbaka..




~ the fray - never say never

Some things we don't talk about, better do without.
don't let me go..




~ kylskåpet, räddaren i nöden..

Jag och Dennis fick besök runt 22 igår. Två killar som gick runt och knackade dörr för att hälsa på alla internatare! Vi följde därefter med dom en runda för att hitta till Josefines. Väl där stannade vi ett tag för att prata innan vi begav oss runt i området. Inte så mycket att se när det är mörkt men att simhallen har en stor vattenrutschkana la vi märke till! Flykten från hönsgården blev filmen, därefter följdes Janne Långben. Jag somnade, inte konstigt med tanke på att klockan visade sig vara 02. Jag får äran av att väcka Dennis varje morgon, att jag ska väcka honom genom att rycka upp dörren var han nog inte beredd på - vad ska man hitta på härnäst.. Frukost, lunch och samling klockan 1. Fick en rundvisning med klassen och en fika på det. Därefter gick några av oss vidare mot byn. Markaryd kan nu sammanfattas; Pizzerior, frisörsalonger samt bilaffärer. Vidare mot ica för att handla lite middag, idag ska nämligen Dennis få smaka på min och Jossans goda pastarätt. Jag och D behövde aldrig gå tillbaka hem, istället kom hans far och hämtade upp oss - för vi har fått ett kylskåp i hallen. Underbart, underbart! Har även hunnit med att möblera om i mitt rum, här ska det vara på mina villkor.

Vad kan man säga.. Första dagen i skolan, ett år av musik, dans och teater. Det är bara att mata och mata. Fick reda på att det blir extra mycket av danslektionerna i år och mycket paljetter samt glitter till vår julshow då det är 10års jubileum!! 1 år här kommer att gå hejdundrans snabbt men det kommer garanterat bli ett år att minnas..




~ beat my lover

Det va väll galet vad snabbt helgerna ska gå!! Fredagen blev det pizza och mys med pojken. Den regniga lördagen bestod av en vandring på staden med 20 min stopp på open sun för näsblodspaus, usch! En 2 h lång runda med molly innan vi gav oss på skräckfilmen med hela S familj, helt psykad film. Sen blev det söndag och helgen tog slut. Dock har det varit en ganska stressig dag då jag började packa mina saker idag. Inte var jag beredd på att det skulle bli så mycket som skulle följa med mig. Nåja, anlände här i markaryd vid 16 och blev väldigt glad när jag fick syn på att endast jag och Dennis delar hall - awesome! Jäkla tur att jag har två garderober säger jag bara!!!! Nu är det dags för mig och Dennis att ta en sightseeing innan det är dags för att mysa järnet framför tv.n. Jag kommer nog att trivas här =)




~ i am made of you


välkommen till världen, Melissa.

Då var det uppe med tuppen igår, redan klockan 7 för att ta tåget till mormor en h senare. Det var mysigt, bara jag och mormor klockan 9 på morgonen sittandes ute på balkongen och prata ut. Därefter bar vi av mot lönsboda för att hälsa på morfar vid graven, att det verkligen har gått exakt 5 år sen han blev en ängel igår. Det är sjukt! Sen åkte vi rundor i lönsboda, kollade in mormor&morfars gamla hus och allt omkring - vilka minnen, vilka minnen. Hälsade även på Linnea (morfars syster) som skulle proppa mig full med kakor. Ja, om alla kunde vara så generösa. Även om vi inte träffas så ofta eller rättaresagt jag besöker dig så ofta ska du veta att du är väldigt speciell mormor, tack för att du finns!!

När jag väl kom hem åkte jag med mor till Linda och Husse för att hälsa på deras underbart söta Melissa. Jag dog! Hur söt får man vara? Spännande och se hur hon kommer se ut om några år.  Mamma tyckte att jag var asful när jag föddes, men allt kan hända efter några år. Inte sant!(?) Efter besöket drog jag mig mot Kalles för hans avskedsfest. Kan man tänka sig lilla Kalle i stora Stockholm, jobba nu hårt i 5 år pojken. Titt som tätt kom Oliver och Hugo också in bland människorna. Jag kommer verkligen sakna er alla, det är förjäkligt att alla ska flytta. Men reunion med bandet till jul hoppas jag.

Nu ska jag umgåsa med libaneserna innan de åker tillbaka till Libanon. Åh, en månad i Libanon hade inte skadat nu! Därefter ska jag träffa Jossan en stund innan S kommer hem och tar en paus från "rädda världen"!! Vart tog veckan vägen??



~ ricky martin ft. meja - private emotion

And wherever you may find it, wherever it may lead
Let your private emotion come to me




~ jag räknar minuterna


Då var onsdagen kommen och en lekdag med gudbarnet nicole var planerat. Blev en dag hemma hos mig med bakning och picknick med bus på lekplatsen. Det är lika förvånande varje gång hon slänger ur sig ord. Att barn vet bättre än vuxna är det inga tvivel om och när hon jobbar (skyfflar sand) och jag sitter och tittar på måste jag med jobba medan hon sitter o tittar på. Underbaring! Den tiden är över, den tiden då man inte hade några problem och behövde tänka om. Man bara levde och att få vara delaktig av o trycka på en knapp var något av det roligaste man visste. Synd bara att jag inte har något minne av den tiden, inte det minsta..

Efter lekstunden med Nicole begav jag mig in till stan för en matbit på Bunna med Emilie. Blev 2 timmars babbel som till slut blev så djupt att vi flyttade oss ett bord ifrån alla andra <3



~ som pannkakor med varma hallon

En 2 timmars lång runda blev det med J igår. Om man kunde disskutera och berätta så mycket som vi gjorde för varandra igår för sig själv, då hade jag gått en powerwalk varje dag! Det finns ingen bättre njutning av maten än när man är superhungrig och helt slut. Matlagningen igår bestod av pasta, purjolök, färska tomater, crème fraiche fetaost & soltorkade tomater samt bacon. Den rätten ska jag definitivt göra om! Därefter blev det ett jäkla skrattande med Johan Glans på dvd, herrejisses, inte trodde jag att min humor skulle ligga på den nivån - det är bara o gå och bajsa så löser det sig. När vi hade skrattat oss mätta gjorde vi iordning efterätten - marängsviss. Sist jag krängde i mig det var när jag gick i 9.an och att det ska gå ytterligare 3 år innan jag ger mig ann det är inte omöjligt. Woah, verkligen mättande men underbart mumsigt.

Idag gick vi upp och gick ytterligare en powerwalk då vi gick inom mig för att hämta föräldrarfällan. När vi kom tillbaka till J blev det pannkakor med varma bär och vaniljglass, chokladsåsen var verkligen inte en höjdare! Därefter var det dags för föräldrarfällan. Om jag var slut. Sov hela filmen minus 30 minuter!!! Nu har jag kommit hem och det är dags för en kväll med mig själv och One Tree Hill såklart.





~ det var den helgen

En långhelg som gick snabbare än någonsin! Baby kom hem i torsdes då kvällen bestod av grillning och sunes jul. Fredes bar det av till stranden därefter tacos och en vandring i hammar. Gick förbi området där vår gamla marklägenhet är, eftersom området ligger på andra sidan hammar är det inte ofta minnena dyker upp. Får låta minnena stanna kvar på andra sidan, galna tider. Lördagen var kommen och rep klockan 12 var planerat, körde igenom alla våra låtar för att sedan köra iväg till hässleholm för spelning. Hela bandet på plats, sista spelningen i sommar och vi köttade för varandra. En liten vandring i hålan innan vi begav oss hemmåt igen där jag och S stressade i 1 h för att hinna med bussen till åhus för Helles förfest. Inte ett dugg förvånad av att bussen var försenad med all stress... Har jag nämnt att jag hatar bussar? Väl i åhus gick timmarna snabbt för att vi skulle röra oss mot m&m, att det skulle vara så mycket folk var jag inte beredd på. Usch, gick knappt att dansa - gick knappt att stå ute för frisk luft, dock gick det förjäkla bra att dansa i sanden med härlig dunka dunka musik. Det är livet! En taxiresa hem som förlängde vårt liv några timmar.. Upp tidigt på söndagen för att åka med S och hans familj till stranden följt av glass på glassbåten. Helt sjukt slitna tog jag o S en halvtimmes tuplur när vi kom hem innan det var dags för mat, har nog aldrig somnat så snabbt som då. Sen var det hejdå och hej "rädda världen"!! - Det var den helgen..

Skönt att inte börja jobba klockan 23 igår japp. Blev gottis i sängen med One Tree Hill och en perfect sömn. Idag går tiden snabbt ändå, har varit inne och fikat med Majda och Claudia. Senare blir det en promenad med Jossan! Dags att njuta av sista veckan, söndag blir det flytt!



~ hold on.

NU har jag sommarlov. Att jobba natt hela sommaren har varit ganska tufft, men natten har haft sina roliga stunder. Att de sista 3 dagarna man jobbar ska gå långsamt är förutsägbart, men extremt långsamt då endast 2 maskiner är igång var lite o ta i!! Igår kom Pocke tillbaka, 1 person mindre o göra = fördriva tiden genom att göra en kortlek av kartong!! Men nu är det slut på jobbandet, nu ska jag försöka gå tillbaka till det "vardagliga" livet, dvs sova under natten. Timmarna då jag har varit död har fört med sig en förälskelse i One Tree Hill (jag vet att jag är efter), inne på 3.e säsongen nu och ska hinna med den 5.e tills den 6.e kommer ut i höst. Jag klarar nog det japp!

Så.. eftersom det inte är jobb ikväll blir det istället en mysig utgång. Anna kommer strax hit, vad passar inte bättre än 2 flickor som inte pratat ut på ett tag i mitt prinsess-städade rum - jag har tom tänt ett x antal ljus för att få upp en extra stämning :)



~ men nu va det nå´t som sa mig..

Spindlarna ska DÖÖÖÖÖÖÖ!!! Dags att prinsess-städa rummet med schlagerhits ur högtalarna.

....wow,wow,wow, vill ha dig!



~ the party is going overboard

Det blev en lång powerwalk med deep-talk för mig o J igår efter vårrularna, därefter väntade en väldigt sommrig fruktsallad.. När jag kom hem runt 2 var tanken att jag äntligen fick sova tidigt, tills jag la mig i sängen och inte kände mig det minsta trött. Ah, om jag slår på en film så somnar jag direkt - det gick inte. Låg och tittade på film till halv 5 på morgonen!! Jag har verkligen vänt på dygnet helt. Så, det blev en väldigt lång sovmorgon för mig idag med. Senare mot kvällen följde jag med farmor, faster och far till skogen för en mysig stund. Hade köpt med oss crème brûlé med smak av choklad samt caramel. När jag skulle smaka en sked med caramel åkte den ur så snabbt jag kände smaken. ÄCKLIGT, ÄCKLIGT, ÄCKLIGT. Jag har nog aldrig smakat något så räligt i hela mitt liv. Antingen var den gammal eller var den.. helt enkelt ÄCKLIG. Jag kunde inte sluta återberätta smaken tills far sa åt mig att knipa igen. När vi kom hem fick jag lära mig baka franska kakor vid namn petit four, definitivt godare.. Nu sitter jag här med filmen Donkey Punch och en liten godispåse (ja, liten) för att inte somna till filmen. Är den så bra som jag hört tro? Låt mig se..




RSS 2.0