~ a dream

Andra auditionhelgen avklarad!

Nu var jag på min färd mot Göteborg och skolan Performing Art School! Det var en hel del från klassen, 14 stycken, som sökte. Jag och Elin sov i hennes kompis lägenhet och fick ha den för oss själva eftersom han var i sin hemstad den helgen. DAG 1 fick vi gå igenom de 3 bitarna - dans/sång/teater. Vilket visade sig gå jäkligt bra för oss alla Ampare då vi fick sms "vidare till DAG 2". Dag 2 fick vi gå igenom samma bitar igen. Koreografin som vi fick dag 1 skulle framföras igen dag 2 med två åttor av improvisation (h.jä.l.p). Svårare än att stå och shaka var det inte. Efter den långa dagen gick vi till ett sjukt mysigt café där alla kakor var i XL, helt galet. Eftersom vi satt med alla Bjärnumfolk och en nervös energi började sprida sig då klockan slog 6 (sms-dags) gick vi därifrån för att lugna ner oss. Sjuk känsla, det där, att ett sms kan förändra allt. "Grattis, du har gått vidare till DAG 3". Jag och 5 klasskompisar klarade oss till sista dagen..

Jag har aldrig varit så lugn under en audition, som säkerligen berodde på att jag blev så fruktansvär kär i Umeå och inte visste så mycket om PAS.. Men nu när dag 3 var kommen började det pirra i kroppen. Dag 3 då dans&sång samt en intervju skulle avgöra om man var den de ville se i höst. Dansen var densamma, koreografin plus två åttors improvisation - förutom att alla jurymedlemmar satt med denna gång, dvs 11 stycken. Sången skulle även den framföras (i en spotlight) framför 11 stycken då vi fick välja den bästa biten ur en låt. Puh!

Jag kan ju säga att Performing Art School allt har vuxit för mig..




~ gavin degraw - we belong together


We are everything we need.




~ pussabstinens

Och då kommer känslan, den smygande känslan..





~ Tsang, Wing Han

Om ni inte har hört MÅSTE ni söka efter Wing på Spotify. En asiatisk kvinna vars man har en massa pengar. Han måste verkligen älska henne.. Hon har släppt nio skivor (sju skivor under ett år) och det roliga är att hon inte kan sjunga överhuvudtaget. Tänk att hon tjänar pengar varenda gång vi lyssnar på någon av hennes låtar. Vilken underbar kvinna..





~ my dream

Första auditionhelgen avklarad!

Umeå - Musikalakademien var först ut. Start i Ronneby med flyg till Stockholm och slutligen byte vidare mot Umeå. Med den hemska nyheten om vulkanutbrottet var lyckligtvis vårt flyg det sista som gick. Jimmy ringde och var fast, stackaren, och berättade om vilket kaos det var på Arlanda!! Fredagen var kommen och så väl bemött av en jury har jag aldrig någonsin blivit innan, ett lugn smög sig igenom hela kroppen.. En stor famn hann ifatt mig när jag steg in i salen och när jag tittade upp fick jag syn på Peter (från musikalen I hetaste laget), sjukt oväntat. Jag var nummer 5 in till juryn för att få min röst hörd. Därefter var vi ett gäng som väntade på att timmarna skulle gå, runt 21 var det sagt att listan på de som gick vidare till dag 2 skulle upp. Känslan av nervositet blandad med nyfikenhet är obeskrivlig.. Jag hade varken bokat sovplats eller resa hem, vilket jag faktiskt tyckte var riktigt spännande.

Jag var lyckligt en av de på listan som fick möjligheten att spendera 2 dagar i Strömbäck där skolan befinner sig. Jag och Jimmy fick bokat ett fyrmannarum den natten eftersom de andra rummen var fullbokade. Medlemmarna i bandet Hoffmeister befann sig nämligen i alla rum. På morgonen väntade bussen mot Strömbäck på oss, väl i Strömbäck började vi dagen med en god frukost på skolan, utdelning av rum och slutligen information. Därefter körde vi igång med de 3 auditionbitarna - dans/teater/ensemble. Genom hela audition fick jag nästan påminna mig själv om att det var en audition, jag hade så fruktansvärt kul. Vi fick serverat lunch, fika och middag med hotellkvalité. Under kvällen satt vi några och kollade på Jakten på Julia, jag jävlades med några Finskar och deras förjäkla härliga dialekt. Jimmy tappade även sin mobiltelefon i tolalettstolen under dagen. (lösning: 50 grader, 1 h i ugnen). Dag 3: Intervju! Jag var en av de sista som skulle in. När jag hade gjort mitt på skolan väntade en 16 h bussresa hem.. Jag fick två säten för mig själv fram tills en tjej kommer fram och trycker in sig. Hela resan kändes som ett battle mellan mig och henne om vem som ska få mest plats att sova på. Ingen skönsömn för mig alltså. Dock en h på busscentralen tills en vakt kommer fram och klagar på oss!

Nej, fyfasen vilken oförglömlig resa.


~ meet me halfway

Varje helg är nu helt fullproppat med auditions, AMP vs M1, välgörenhetsgala samt massvis med rep, klassresa till Götet och skolresa till Götet (liseberg för första gången i mitt liv), valborg och ännu mer auditions.. och 4 Juni är det slut på AMP. Jisses, det är knappt några veckor kvar. 8 om man ska vara exakt = ingenting. Och i sommar blir det förhoppningsvis massa jobb och en mysig resa på 2 veckor till Grekland. OM jag ska njuta i sommar. Hoppas att jag släpper allt för en stund då. Igår var en måndag som alla andra med ett helt underbart väder. Vi har iofs börjat med repschema inför välgörenhetsgalan nu, det börjar närma sig. Idag gick jag upp 06.20 för att ta en lång runda innan frukost, därefter har jag hunnit städa och tvätta. En cheerleadingdans fick vi utlärt nyss. Satan vad kul!! Tråkigt att tiden inte räckte till då de flesta har hoppat av

Ska åka en runda till hässleholm efter lunch med Elin. Därefter är det kör, sömnad samt cafékväll och därefter en del rep. Gäller verkligen att njuta av den sista tiden även om man ska vara egoistisk och prestera till sitt bästa! Synd bara att det är så svårt när man känner sig smått stressad lite hela tiden. Om jag tänker på pojken som måste ligga ute i 10 dygn..




~ weekend

I fredes fikade jag på stan med Oliver, han råkade spilla ut cola över halva sig och såg det då som ett tecken på att köpa nya byxor(?). Efter en vandring på stan begav jag mig hem för att städa mitt rum. Sist jag storstädade var typ i somras, nu är det inga dammtussar kvar (hoppas jag). Under kvällen mös jag och pojken till det! Lördagen var det dags att besöka kusinen som fyllde 24 år (tiden går...) där jag även fick gulla lite med mitt Gudbarn Oscar (..ja, gud vad tiden går), så stor han har blivit. Efter tacospaj och kakor var det dags att dra sig hemåt och tagga inför Jossan&Emmas 20års fest. Höll mig på den nyktra sidan då alla auditions börjar dra igång. Bordsplacering, ett häfte med snapsvisor, lekar och dans. En väldigt lyckad kväll!! Söndagen var kommen och det kändes som en hel dag gick på en timme. Solen stekte och på S trappa var en perfekt plats för oss att ta ett glas jordgubbssaft. Nu väntar jag bara på att kunna gå barbent!! När jag var påväg till markaryd kändes det som om jag hade haft lov i minst 2 veckor, när jag väl kom hit så kändes det som igår. Tiden gör mig verkligen helknäpp.







~ nothing back

Ja, vad va det jag sa. Imorgon närmar det sig helg och sen är fjuttlovet över. Med tanke på att jag knappt gjort något under lovet och fått massvis med ensamtid med mig själv har det allt varit till nytta trots allt. Ikväll har jag varit på kibox med Jossan. Det var sjukt längesen vi hade våra kvällar och det visade sig.. Herregud vad jag svettades (tur att jag älskar att svettas) och när vi körde slutspurten föll J ihop och vrickade foten sin :( Hoppas verkligen att det går över fortfortfortfort. När jag kom in på f&s dök gamla minnen upp. Sicka perioder jag hade under grymnasiet, ibland kunde jag köra två pass om dagen. Minns att jag under nervarvningen, delen då man skulle lägga sig ner och blunda för att andas, låg och tänkte på min drömpojke. Varje nervarvning. Ett härligt avslut på dagen kanske?

Ibland önskar jag att jag kunde stänga av allt och stoppa tiden.




~ påsklov

PÅSKLOV! Ja, det kommer att gå så jäkla snabbt så det är inte ens värt att nämna det fjuttiga lovet. Jag ska bara ta det lugnt och förberda mig så smått inför alla auditions samt lite fikor och till helgen är det Emma&Jossans 20års fest! För 1 år sedan spenderade jag mitt påsklov på Quality Hotel med mitt band. Vi fick njuta av deras frukostbuffé varje morgon och därefter spela nere i klubben, mysig akustiskt spelning, medan folk strosade runt och kollade på konst. Åh, det var så härligt väder och att umgås med pojkarna var förjäkla underbart. Det var där S känslor för mig växte enormt. Tänk om jag hade vetat om det, vad som pågick i hjärnan på honom :D

 Att tiden har gått så snabbt..
QUALITY HOTEL





~ crossroads

PUH! Den krävande veckan gick fort, onsdagen och torsdagen var riktigt härliga trots pressen. Att visa upp sin musikalredovisning var sjukt roligt, även att se de andra gruppernas arbete. På kvällen blev det som sagt käk med flickor och massvis med snack. Torsdagen fick jag lära mig min första dans inför välgörenhetsgalan. Vi har lagt ribban högre än väntat som medför att koreograferna måste göra alla danserna tills vi börjar igen och lära ut titt som tätt. Jag tror att det kommer bli en mycket bra gala! Efter att få höra alla sjunga tog jag mitt pick och pack för att åka hem till Kristianstad... LOV :)

Efter 1½ h handlande med familjen cyklade jag hem till pojken för käk&mys. Gullet hade köpt fruktsallad som vi avnjöt tillsammans med vanilj/kola-glass, fruktansvärt smarrigt. Ett försök av att se filmen Bröllopsfotografen resulterade till att vi båda småsov igenom hela filmen. Det är omöjligt för mig att se film under kvällen. Att vi såg filmen med syntolk var inte väntat, vi trodde på allvar att en man skulle prata sig igenom hela filmen. På fredagen tog vi oss till Olofström för att hälsa på mormor min, krymper för varje gång jag träffar henne :p Lördag, vilket fantastiskt väder!! Ett måste att åka in till staden för en mjukglass och en tyst minut på en bänk i solen. Impulsutgång för mig och Anniela senare mot kvällen, att vi fick stå och köa i minst 1 h till t-baren var inte väntat, men lätt värt det. Dansade mer än någonsin och att mina fötter började verka gjorde mig bara mer triggad till att fortsätta. Det är livet det. Söndagen var kommen, påskmiddag hemma hos S följt av en lugn kväll med Bröllopsfotografen (även denna gång somnade jag). Fick en extra dag med baby, igår. Vi låg mysigt länge i sängen och gick upp vid 12 för att steka massvis med pannkakor. Satte oss med pannkakorna för att förväntansfullt njuta av filmen The Box, urkass med andra ord. I början verkade den vara vettig (eller hur verkligt är det egentligen att man får en låda utanför dörren som kan förändra ens liv), i mitten började den verkligen flippa ur! Efter en runda i hammar i det fina vädret bestämde S sig för att stanna en natt till. Om jag blev glad. Jag är så otäckt trött på dessa helgerna som vi endast får spendera med varandra. Så imorse cyklade vi till tågstationen tillsammans klockan 5 på morgonen! En annan tidpunkt för farväl, det kändes bättre.




RSS 2.0