~ let's escape into the music

Stockholm är nice. Efter en slappedag (igår) och en shoppingdag (idag) så är mitt första vinglas nu fyllt med något vin jag aldrig har smakat. Och snart är vi taggade, snart..



~ piece of cake

Spenderade dagen och natten i sölvesborg igår. Längesen man träffade Majda, trodde nästan att hon hade gått och dött eller något.. Även systern Claudia var där. Fick besöka hennes marklägenhet, mysig & fin. Därefter tog vi alla 3 en lång fika och avslutade kvällen med tacopaj och satc. Kan aldrig bli för mycket av den serien. På morgonen tog jag tåget till bromölla för att möta upp mamma och ta en roadtrip med henne - till mormor, moster och slutligen gamla anna! Mycket fika, svårt att hålla sig borta från kakorna.. Ikväll har jag varit väldigt hängig, kan det bero på detta usla vädret tro!? Upp 4.00 imorgon för att börja resan mot stockholm och Anniela!!



 


~ modell för en dag..

.. med mor min. Joo, man märker att hon saknar sin lilla dotter. Håret på mig skulle fixas på hennes sätt och därefter skulle jag fotas. Bra jobbat, mamma..






~ kolakaka

Helgen, enkel & fin. Fredag, mysig fika på fenix under dagen avslutandes med middag hos baby. Lördag, restaurang Martini. Och snön bara fortsätter att vara pain in the ass. Åh, vad jag vill bort. Bort där ingen snö finns, där det inte är kallt, där jag kan gå i alla mina klänningar som bara väntar på att bli använda. I söndes när jag besökte matöppet såg jag en lapp där det stod något om ett rån, trodde att det var rånet som hände för några månader sedan men det visade sig vara för bara 3 veckor sen. Ja, man märker att jag inte spenderar så mycket tid i hammar. 2 killar runt 14-15 års åldern kom in med rånarluva tio i åtta med pepparspray & kniv i handen sägandes "ge mig dina pengar". Tur var satt bara Richard kvar och glodde på dom för att sedan resa sig upp och ta fast dom då de sprang iväg. Herregud. 14-15 år!! Jag blev helt tagen..

Idag har jag inte gjort någonting, ändå har tiden rusat iväg. Eller någonting har jag väll gjort. Kollade på New Moon vilket inte var som förväntningarna. Bakade sedan banan/choklad kaka och kolakakor. Ett glas mjölk och några bitar kolakaka nu på kvällskvisten? Varsågod..

200 gram smör
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
2 msk ljus sirap
2 tsk bakpulver
5 dl vetemjöl

Vispa socker och smör poröst, blanda därefter i resterande ingredienser. Dela degen i fyra bitar och platta ut på en plåt. Grädda i 200 grader, 15 minuter. Klart!




~ high energy - you can't turn me off

You changed me from cold to hot
Now I'm ready to give you
All the love I've got                                 

                 



~ someday

Sportlov. Var det inte nyss vilolov?

Veckan i markaryd gick i rusande fart. Cafékvällen som musik&text höll i var roande. Allt från freestyle, hiphop och politik till en egenskriven låt a`la 90talet. Bra jobbat, grabbar! Onsdagen bjöd på mycket dans, sista lektionen fick vi en koreografi som vi till morgondagen skulle bygga på med hjälp av en känsla. Jag, Elle och Anja fick känslan militantiskt. Torsdag morgon skulle vi alla grupper visa upp vad vi åstadkommit. Vilken talangfull klass jag har hamnat i. Känslor som galen, livfullt, åtro, apatisk m.m visades upp och allt var så genomtänkt. Därefter fick vi ta oss igenom en ny dramaövning som gick ut på att två fick sitta på en stol, x skulle avslöja något medan y skulle göra allt för att hindra x till att säga det. Repliker som "jag är gravid, jag har haft sex med din kille, jag älskar dig, jag vill göra slut med dig". Underbart roligt att se vilka utvägar alla valde. Vid 6 gick bussen till bjärnum där vi skulle få se deras vårshow kallad Den långa resan. De är urgrymma, fantastiskt! Därefter hämtad i snöovädret, kan man bli mer deprimerad?

Imorse gjorde jag och baby pannkakor, det var längesen. Tanken är att jag snart ska in till stan och fixa lite, vädret lockar inte det minsta.. En helg och 4 dagar innan vi sätter oss på tåget till stockholm och Anniela, längtar!





~ money makes the world go around

underbart





~ black coffee

En ny vecka i markaryd har nu börjat. En ny vecka som är ganska fullpackad. Ikväll är det cafékväll och på torsdag ska vi få njuta av M1 vårshow. Igår under profiltimmarna fick vi reda på att vi ska få sjunga duetter om några veckor under onsdagens master class. Nu måste jag lära mig sjunga på italienska för att klara av låten Time to say goodbye med Andrea Bocelli och Sarah Brightman. Fick även en till duett som ska framföras med min kära granne Dennis - The prayer med Celine Dion och Andrea Bocelli. Den låten är helt fantastisk, har många gånger tänkt uppträda men inte hittat mig en pojk som offrat sig då Andrea Bocelli sjunger på italienska.

Helgen spenderades med pojkvän. Fredagkväll innan han kom förbi bakade jag det enligt mig godaste bröd som finns, som vi senare under kvällen kunde njuta av. Tacka Elle för receptet. Lördag skulle baby firas med kalas hemma hos sig. Söndag var det en kärleksfull dag då vi njöt av timmarna framför oss innan det var dags att pendla till andra hemmet, lagade även den utsökta pastarätten till hans familj. För första gången i mitt liv hatade jag inte alla hjärtans dag.








~ bring it all back to you

Ja, 2 dagar i gymmet har allt gett resultat. Idag har jag sådan jäkla träningsverk, innerlåren är inte o leka med. Så det blev en paus från gymmet och en lång kvällrunda med de 7 (dvärgarna) runt sjön vidare mot byn. Avslutandes med te i svalis. Livet är allt gött ibland.

Vad har vi annars fått stå ut med idag.. Onsdagar i bjärnum får vi inte ta del av förrän efter sportlovet eftersom de är fullt uppe i vårshowen. Så, dags att ta tag i kläd&rekvisita förrådet. Alla i klassen gjorde en lång svans från förrådet upp till gillestugan då vi bar upp allt för sortering. Jäkla liv. Organisera kläder, det gillas. Fick en väldigt turkos byxdress med mig som jag tyckte var cool. Om den är cool på mig är en annan femma! Nu är det dags att läsa manuset till projektet vi är igång med, imorgon ska vi ha vårt första möte. Väldigt intressant..






~ rihanna - russian roulette




                                                                                                            Galet kär i låten..




~ projekt

Vilolovet var väldigt uppskattat. Skönt att bara vara hemma och hamna i sig själv för en stund. Under vardagarna höll jag familjen och libaneserna (farbror&hans fru) sällskap, hann även en fika med Dennis och Fanny samt shopping i Väla. Åh, blir så lycklig av att gå runt bland alla kläder. Tur för mig att jag inte har pengar, då hade jag slängt allt på kläder. Fredagen ryckte jag tag i mig själv och bakade fransk chokladkaka samt kärleksmums. Folk kom vid 7 och vi började vår middag med det libanesiska bordet. Så underbart gott. Lördagen blev det en lång runda på stan med Jossan, hitta något som faller en i smaken för just en kväll är rent ut sagt ett helvete? Kvällen spenderade jag hemma hos Baby i deras nya mysiga soffa. Behöver jag ens nämna melodifestivalen? Jaa, gå och dö allihopa. I förgår hamnade jag här i m-ryd igen och idag började vi våra vanliga lektioner. Det känns inte så sorligt som jag hade väntat mig. Klart att jag alltid saknar scenen men det hade nog blivit väldigt tjatigt att göra vinterrevyn om och om igen. Vi började dagen med att städa vår lokal. Därefter fick vi reda på ett projekt som vi ska göra tillsammans med teatereleverna. Då var det dags igen. Mycket lovande och jag ser verkligen fram emot det. Under eftermiddagen hade jag sånggrupp och skapande på schemat. Galet att det har gått 3 månader sen vi hade våra vanliga lektioner, känns definitivt inte som 3 månader. Och innan mitt slappande drog jag mig mot gymmet. Fick agera personlig tränare för Pernilla som aldrig gymat förr, det var härligt att plåga henne!

Mina fina tisdagar. Jag har saknat er. Börjar inte förrän 20 över 3 men frivillig balett ska jag allt köra på vid 11. Oh, 3 månader sedan baletten? Hej träningsverk.


~ kärleken styr vårt liv


.. Och de sista 4 föreställningarna gick snabbare än någonsin. Det är helt sjukt hur länge vi har kämpat med vinterrevyn och nu är allting över. Det känns redan tomt. Att gå tillbaka till vanliga lektioner lockar inte lika mycket, jag vill fortsätta stå på scen och ge järnet med de andra ampisarna. Den bästa ampklassen genom de 10 åren sägs vi vara. Förvånar mig inte!! Sista föreställningen igår, lärarna satt längst fram i de sista numret och när applådtacket drog igång kastade de upp massvis med godis på scen. Måste ha sett galet roligt ut när vi alla sprang in på scen för att ta för oss. Därefter var det roddning på G och hemfärd. Du är fin, mindre sömn genom att gå upp 4 och ta dig mot regementet för att få spendera din 20åriga dag med mig.
Tack, min kärlek!

Hej, vilolov..



 


RSS 2.0