~ a change is gonna come

Helt rätt. 2008 goes 2009. Fasen vad tiden rullar på och räddare blir man. 2009 kommer verkligen bli ett år då jag måste stanna upp och tänka till. FÖR jag tar studenten. Planer har jag allt men om de blir verklighet vet man aldrig, kanske jag bestämmer mig för en helt annan väg!? Får ta dagarna som de kommer. Kommer jag lyckas med det - Jag och mitt planerande.. Okej, ska man försöka sammanfatta år tjugohundraåtta nu då:

En perfekt start på det nya året började med nyårsafton som firades med familjen i Malmö på Wallmans salonger. Den 4.e Januari fick jag äntligen med mina päron att godkänna en tatuering - jag har inte ångrat mig än! Tarzanrepen fortsatte.. och blev ännu intensivare under Februari månad. Idrottsgalan ägde rum då alla apor fick visa vad vi gick för. Squashclub fick visa sig bland publik för första gången på musikdirekt. 16.e började alla föreställningar med Tarzan sätta igång. I slutet av månaden träffade jag på Anna Knutsson som praoade på skolan då vi återförenades. Under Mars var Scmun i full fart och så snabbt tiden gick. Var så jäkla kul att spela en rytande bitch mot Oswald, något som jag verkligen saknar. Under April månad började en vänskap växa fram under tarzan - Anniela Andersson & Sofia Pilesjö! Då jag även sprang upp under en Tarzanföreställningen för att göra en audition för I hetaste laget. Tarzan tog sitt slut den 19.e "/. Valborgfestandet med Anna var en succé och tog mig även närmare Hanna Hall och Emilia Stockzell.

Maj månaden startade med en jamfest och den 16.e var det dags för audition för Lions stipendium - fick reda på att jag vann några veckor efteråt. Det började dra sig mot sommar och utomhuskonserten tog sin plats. Det var även en återträff med Tarzangänget i slutet av månaden. Den 5.e Juni var det skolavslutning, galet! Sommarlovet började mysigt i en stuga i Knäred med lite klasskompisar. Den 9.e tog jag mitt pick och pack för att åka till Polen i 2 veckor. Midsommardagen firades dagen efter jag kom hem och Sex n the city-perioden med Sofia och Anniela började ta sin plats.

Juli: Kristianstadsdagarnas månad. Första helgen blev tipptopp, andra helgen blev ännu mer tipptopp. Sista dagen under kdagarna är svår att glömma: Singing catwalk, förfest hos mig, t-rock en snabbis (band av Josephine Nilsson & hennes sambo) och sen avslutades den väldigt galet! Festandet tog sitt slut och jag började jobba på nolato. Tro det eller ej, men det var en av sommarens bästa veckor. Började med en fest hos Patricia Gerdes i Augusti, en underbar kväll helt enkelt. Filmkvällen i en stinkande lägenhet med Anniela och Emilia Svensson (som jag även lärde känna under nolato-perioden), statoil is the shitt 4 på morgonen. Den efterlängtade degebergafesten tog sin plats den 15.e och slutade olyckligt.. Men det var bara att bita ihop för nu började repet med I hetaste laget. Skolan började dagen efter och ensemblen började repa inför hultet..

September var en månad som jag längtat efter - natalie goes myndig. Illa att jag varken hade något pass eller leg, men jag klarade mig. Den 27.e var det dags för premiären av I hetaste laget och början på en underbar gemenskap. I Oktober började bandet repa mer och mer, en spelning på BB gjorde det susen för att vi skulle kötta vidare. Satt i juryn till kstad lucia och sjöng för rosa bandet. Under November månaden började man inse att det snart var över med I hetaste laget och den underbaraste ensemble jag varit med i. Men det var den 23.e avslutningsmiddagen ägde rum, många tårar - mer skratt. Bra Vibrationer med lucian tog även sin plats, glad att vi fortfarande håller kontakten Emilie Giljarås. En gospelkonsert startade December månad med. Jag gick på första 3:3, kunde börjat bättre. Dagen efter drog jag mig mot Malmö för att fira Tonteaterns Jubileumsfest. Fick träffa på en del av I hetaste laget gänget, vi drog oss vidare mot en klubb och hade en duktigt sweet kväll. Lussevakan = en underbar spelning följt av taste. Julavslutningen den 19.e då jag köttade loss med en utmaning. Sen var det dags för Jul och en lång festarhelg..

Nu är jag framme på den sista dagen av 2008 och det har verkligen varit ett år att minnas. Ett år då det har varit galet när det gäller vänskap - visat sig vilka som är de äkta/oäkta vännerna och det är jag å andra sidan väldigt glad över. Att folk stör sig över småsaker som leder till missförstånd och ord som man egentligen inte menar. Puh, man vänjer sig..  Majda Damjanic, finns inga ord för hur mycket du betyder och Dennis Persson, bättre killkompis existerar inte för mig! Nu väntar jag mig ett ännu bättre år; Välkommen 2009.

ÖNSKAR ER ETT GOTT NYTT ÅR OCH NI SOM SKJUTER RAKETER INNAN 00.00 - GÅ OCH DÖ!



~ får man bjuda på en burgare


Juldagen planerades det fest. Förfesten ägde rum på österäng hos Hans med bland annat: Anniela, Patricia, Nisse och Elvis. Nisses julklappar kom även till användning, kylarspray och en alkometer. Resterande av kvällen var hessle stället. Dömycket folk ute! Träffade på Anna när kvällen tog sitt slut då hon av en impuls hängde med mig hem - Godnatt klockan 7. En aning död morgonen därefter när jag skulle stiga upp tidigt för staden med Anniela. Gah, klarar inte av när det är så mycket folk i stan. Har verkligen inget tålamod för att tränga mig fram och stå i kön. Det började med en god frukost på House of bagels och slutade med en kaffe på Fenix! Hem och ladda för förfest, roligt folk dök upp och vi drog oss åter mot hessle. Snål som man är, 100 kronor för ungefär 2 h då det inte var så mycket folk ute heller. Ånej! Jag och Anniela vaknade upp vid 1, Sofia kom då raskt hit och vid 2 började vi med en god frukost tillsammans. Ett småkrypsliv och en fika på House of Bagels senare var jag och Sofia på class och dansade järnet. Joo, med ett försök att få en spanjor att lära sig svenska ord slutade kvällen fint. Nu ligger jag äntligen hemma med planer för en jäkligt lugn dag!  Imorrn ska familjen till HBG för libanesiskt och lite shopping för min del såklart :) 



~ julafton är över

Äntligen fick jag tid till att besöka min mormor. Har inget minne av när jag sist sov där, alltså sjukt längesen. Vi hade det riktigt mysigt, väldigt mycket bak. Jag har iallafall vant mig vid att det inte går att avstå alla godsaker när man kommer dit.



Julafton var kommen. Dagen började med en chai latte på House of bagels med Anna. Därefter drog jag och päronen vidare mot maxi. Impulsinköp till 100, massa gott, galen familj. Väl hemma var det dags för den efterlängtade rödbetssoppan med valmopinnar och piroger framför Kalle Anka. Åh, ingen julkänsla alls. Det var så mycket bättre när man var mindre. Vid 6 drog vi oss vidare mot kulltorp för mat (det enda jag tänker på under julen). Vad ska man säga - polsk, libanesiskt, ungersk och svenskt. Snacka om att jag kommer bli en liten tjockis efter igår. Eftersom mitt Gudbarn Nicole var där skulle vi såklart ha med en tomte i år. Hah, jag dog av skratt när pappa kom med tomtedräkten och säcken. Illa att dräkten sprack när han stoppade ner en kudde. Var kudden så nödvändig kan man undra!? ^o) Nicole sätter sig försiktigt i pappas knä och man ser hur hennes ögon bara vill åt alla paket. "Tomten har vandrat i 3 dagar och är lite törstig på grolsch (öl)" Tur att Nicole inte förstod. Sen ber han henne kolla åt sidan då han tar väck skägget för att ta några klunkar. Inte en förebild för att vara tomte, illa pappa! :) Midnattsmässan var kommern klockan 12, mysmys. När jag kom hem kunde jag verkligen inte somna, tror jag somnade runt 5. Galet! Idag är det fest på G, jag är inte taggad än!






~ let me entertain you

En ångestattack flög på mig efter det andra uppträdandet av julshowen. Man övar så hårt till något och så tar det 2 sek då det är över. Vi gjorde alla en dunderjulavslutning iallafall. Synd om de andra skolorna som bara får sitta i kyrkan/aulan och lyssna på löst babbel, kanske något litet musikalist vid sidan om. Efter avslutningen gick jag och Majda till Fenix för en lång fika. Övertalade henne att hänga med ut - wow, hon nappade! Flickorna började droppa in vid 8 då förfesten började med roliga spel: jag-måste-ha-***! Hässle fick allt en underhållande stund med oss. Pendlade mellan grand och kaos. Blod och mord däremellan samt fick vi upp en kille på dansgolvet som ledde till att jag fick mig en shot! Nattbussen hem, superfin kväll :) Igår fick Majda hjälpa mig med julgranen i huset innan vi tog bussen hem till henne för en myskväll. Klart det ska bli lite action på bussen också. Jäkla busschafför, gå och dö! Massa gott och filmer, vi sov till klockan 1 idag! Nu sitter jag här och ska snart bege mig till min Gudmor som bjuder oss på middag. Sen ska jag sätta sprätt på mitt hår, det var allt ett tag sedan!!


~ kesella vanilj

Oj, vad tiden går fort. I tisdes fick jag äntligen komma hem till Emelie och se hennes nya lägenhet. Urmysigt! Väldigt mycket deep talk och frågesport. Imorgon är det redan julavslutning, dock kommer det gå lika fort tills terminen börjar igen. Igår va vi på teatern och repade inför morgondagen. Är så glad att jag tog tag i låten, är verkligen nöjd, alla är så duktiga!! När jag kom hem skulle jag börja baka, då får jag ett mess av Sofia - "sugen på att dra ut ikväll". Ohja! Det blev snabba ryck, de firade hennes mammas födelsedag hemma hos dom så jag joinade. När vi kände oss fit for fight bar det av till Class. Senare mot kvällen började det droppa in fler och fler som tur var. Väldigt lyckad kväll :) När vi vaknade upp idag bestämde vi oss för att käka vår frukost i matan - julbuffé. Nää, det var inte riktigt vad jag hade förväntat mig. Tur att mina enda två lektioner idag va inställda när jag kom dit. Så, nu sitter jag här hemma med kesella vanilj och frukt - ett måste att prova!! Ska till teatern för ett genrep halv 4, 17 jäkla nummer i år. Om ni är sugna så är det bara att droppa in på teatern imorrn klockan 9.30 eller 11.00!




~ release me


Varför går helgerna så fort? Fredagen började hemma hos Osse med panpizza, städande, härliga samtalsämne och damp innan vi drog oss vidare ut på stan. Vi skildes åt på vägen då de gick vidare mot taste och jag mot barbacka. Dags för åter en spelning med bandet. Superhärligt, bästa spelningen hitentills, leder till att vi förmodligen kommer att få spela på äntligen onsdag! :) Därefter följde ett gäng med mig till taste där jag skulle träffa de andra igen. Kvällen fortsatte med öl, en massa prat och slutligen hemma hos Osse en stund innan man begav sig hem. Igår slappade jag fram tills klockan 4 då jag placerade mig på Fenix med Hanna, Anna och Lotta! Efter en mysig stund gick jag vidare mot söder till Oliver, hungriga som vi var började vi direkt med maten. Resulterade väldigt gott! Några timmar senare satt jag, Oliver och Kalle i biosalongen för att äntligen se Twilight. Var filmen som jag förväntade mig? Åfan! Nu finns det bevis på att snygga killar existerar! Duktigt bra story. Efter filmen tog sitt slut vandrade jag hem till Osse för att ge honom lite sällskap. Fabbe joinade också och de sjuka samtalsämnen började.. Jag fick en lärorik "föreläsning" på köpet?

Jag måste tacka Patricia för hon tipsade Kaj om en sångerska till ett dop. Nu ärver jag mer än bara 15 kronor på mitt konto! 5 dagar kvar till jullov och jag lääängtar!



~ point me to the mike, i know what i like


Första musikalen jag medverkade i ovan - AIDA! Gud, så nervös jag var. Kommer ihåg att jag inte hade med mig bakgrunden till låten jag skulle köra på audition, var hypernervös för hur jag skulle lösa det. Jag hade tur, Emil hade den på sin dator. Ett ynka telefonsamtal och glad som en nötkärna var jag när jag fick reda på att jag kom med i ensemblen. Kämpigt i början. Inte van vid att agera och dessutom köra dans-teater-sång i ett. Vilken upplevelse!!!
Jag föll direkt  - och på den vägen är det! :)

Igår var mitt busiga gudbarn hemma hos oss för att hjälpa mig och mor att baka lussekatter. Ae, hjälp vill jag då inte påstå att vi fick men glädje! Vad fort hon har växt och pratar gör hon som ingen annan. Tryckte i mig en 5-6 lussebullar och vandrade därefter till skivstångspasset. Inte något att göra om. 5-6 lussebullar i magen och träna på det! Idag gick min ångest över väldigt fort när jag fick reda på att jag nu är godkänd i matte B. GAH! Längtade så tills att få bränna upp boken men tyvärr va jag tvungen att lämna tillbaka den. Men fattar ni. Jag behöver aldrig mer öppna en mattebok. Ae, förresten.. Säg aldrig det. Men inte på ett jäkla tag iallafall. Känslan av att stå i en affär och inte få av sig en ring man provat var längesen jag var med om. Men idag dök den upp igen. Hahaha, jag blev galen! Sen, repade jag låten som jag ska köra på julavslutningen. Storbandslåt till en mindre version av instrument = lyckat! Imorgon är det redan den 12.e december. Har inte hunnit med om dagarna, dels för att jag inte följer chokladkalendern (åt upp allt samma dag) och för att jag inte följer julkalendern. Tråkig, väldigt tråkig detta året! Men, 12.e december innebär att musik ettorna ska lussa för oss på morgonen, sen blir det 1 lektion följt av fika med Hanna. 22.30 är det spelning på barbacka för Squash Club och därefter blir det inget vidare festande för min del. Utan det blir ett glas på taste :) 



~ breakthru

Perioden för fikor är inne för damen. Igår, innan min lektion tog jag en fika med Sandra Lundin från hetaste laget. Väldigt trevligt må jag säga. Idag, innan min lektion tog jag en fika med Mia som jag inte träffat på evigheter. Låt det inte bli så fler gånger, tack! Att jullovet närmar sig är alltför bra, jag behöver det! Komma ifrån den biten av mitt liv (allt runt omkring skolan) ett par dagar.. Jag trodde jag hade hittat mig själv för ett par dagar sedan, det är helt knepigt nu. Jätteknepigt! Hur hittar man sig själv egentligen? Är det den punkten då man är nöjd med sig själv, beter sig så som man vill. Gillar inte det här med alla roller man har, läskigt när man tänker efter. Hittar bara fler och fler för varje dag. När är man då sig själv? Ångest. Innebörden av det ordet är pest. Känslan är ännu mer pest. Den känslan borde försvinna. Sen, så är jag luspank också! Jättekul när det börjar närma sig jul. Det är tur att jag inte slänger en massa pengar på julklappar iallfall, för smart för det!? Men jag behöver pengar till annat, mycket annat. När jag väl får jobb. Ja, då kan jag inte ta emot det pga massa annat jag måste prioritera.


Gud vad jag klagar!!!



~ poker face


Jag är helt slut. Vilken underbar helg! I fredes var det dags för mig att dyka upp på mitt första 3:3 med temat black'n'white. Efter skolan kom Hugo och Kalle till rockrummet där vi spelade in lite innan jag stressade mig till huset för att plocka undan. Förefest med ett antal person, riktigt lyckat! STOPP! Studentpass råkade ngn nämna när vi stod vid bussen och det var bara för mig att springa tillbaka och hämta det. Tuur! Kasos var stället, det roliga fortsatte och kvällen avlutades helt knas!! Upp och hoppa för att städa upp från gårdagen. Ensamt att vakna upp helt själv i ett stort hus som mitt, dock rullade tiden på ganska bra och vid halv 4 mös jag och Oliver på Zekes. En timme senare satt vi på tåget mot Malmööe! Tonteaterns jubileumsfest då vi fick se en liten musikalshow, nice att träffa på några från ensemblen igen. När klockan började närma sig sent stod man där med två val - åka hem/stanna. Det blev till att stanna och följa med ut till en klubb med resten av gänget. Klubben där det fanns ett techno, pop och piano rum samt kunde man gott skratta åt dragqueens, gay-people och strippor!  Nattamat, efterfest, slocknade vid 6 och skulle upp igen vid 7. Vem var den piggaste av alla på morgonen tro? ;) När jag kom hem var det dock en annan känsla, har bara legat och segat hela dagen!! Får allt tagga till mig, ska iväg senare för att kolla när mamma sjunger med kören i österängkyrkan :)


~ snöa på


Som jag hade förväntat mig började dagen piss.. En runda på stan där jag stötte på Elina ledde till en snabb fika innan religionlektionen. Efter religionen följde jag med några från studentkomiten för att hjälpa Måns att hitta sin jäkla pingvindräkt till 3:3. Tyvärr, ingen pingvindräkt funnen. När klockan började närma sig 3 gick jag för att möta Erika, vi satte oss ner på Fenix med te och lussebullar. Inhoppandes kommer Måns och Jeppe, joinade vårt bord då det precis började snöa. Julmusik, te, lussebulle, snöö, värme, knäppa samtalsämnen = underbart. Klockan 6 var jag på plats i kyrkan för ett snabbt genomdrag. Halv 8 började vi kötta loss, förvånad över hur mycket folk det kom. Känslan av att stå där och skrika ut alla känslor, gaah! Avslutades med att hela familjen körde på lite fet mat!! Imorgon har jag en skön sovmorgon till 12, sen blir det en fika med Anna. På fredag är det fest och jag är taggad!?

 

~ första december

Jäklar! Nu är vi inne i december månad. 2 dagar till gospelkonserten, 4 dagar till 33, ungefär 8 dagar till terminsuppspelen, 11 dagar till bandets spelning samt lussevakan då det är 12 dagar till luciadagen, 17 dagar till julavslutningen och slutligen 23 dagar till julafton. Plusar man på ett antal dagar till så är vi snart inne i 2009. Ett nytt år, galet! Min helg har varit superskön. I lördes hann jag kolla på hela 4 filmer, rörde mig inte ur huset, rörde mig inte ens ur mina kläder jag tog på mig när jag steg upp. Det var ett tag sedan jag kunde slappna av så mycket. Igår blev det också slappedag! Jag och pappa åkte till China Wall för gott därefter shussade han mig till Tollarp där jag befann mig resterande av kvällen. Om måndagar brukar jag börja klockan 1, men idag är det sånglektion med Ingvar först vid 11. Kötta loss lite innan musikalförberedande kursen, inte för att det behövs.. Längtar tills vi får våra roller, börjar agera, sjunga och dansa för att bilda en show.




RSS 2.0