~ vill du följa med mig hit?

Baby bjöd mig på en tripp till hbg där vi skulle spendera en natt på hotell. Det är inte så ofta man får vara ifred och mitt liv i markaryd och s liv i lumpen gör det svårare. Detta behövdes! När vi kom fram till hbg lämnade vi all packning på hotellet för att därefter ta första färjan över till helsingör. Där promenerade vi runt på gatorna, stannade upp för att titta på ett gäng "cowboys" som dansade samma steg medan de vände håll till musiken från deras bil. Ganska gulligt, tanterna och en gubbe! Vi hittade ett mysigt café där vi tog en paus innan vi gick vidare längst gatorna. Innan vi tog färjan tillbaka köpte vi en körv, ett måste. Väl på hotellet vilade vi en stund innan s tog mig till en restaurang kallad Haket. Kändes som vi satt utomlands då det var fullt med folk och miljön där inne var av mycket trä och mysiga soffor med kuddar. Efter att vi proppat i oss den goda maten joinade s mig i soffan ett slag. Framför oss i soffan satt ett annat par och mös, minst 30 år äldre än oss.. Denna kärlek. I hur många år kan den egentligen hålla!? Innan vi begav oss tillbaka till hotellet gick vi förbi havet, detta oändliga hav. Innan det var dags för godnatt tog vi vårt första badkarsdopp tillsammans!

Tack. Du är helt underbar, Simon Hårsmar.








~ 6 månader..

















.. med dig!




~ juldagen







~ jullov!

Även bloggen har tagit jullov. Det har nu gått 10 dagar sedan vi hade julavslutning i Markaryd. Produktionstiden har verkligen tagit kål på oss alla, får hoppas på att lovet gör en utrensning av både kropp&själ. Jajamen. Förra veckan var det fritidsledarnas julspex, mys med klassen (julklappsutdelning) - tack för blockflöjten, julbord i matsalen där vi bjöd på vår ris a la malta-låt och avslutningsvis julavslutningen. Underbart skönt att vara hemma. Träffa familjen, vännerna och min pojkvän. Jag försöker njuta så mycket jag kan för när skolan börjar kör vi igång med 3 hårda produktionsveckor. Längtar till föreställningar, hela 11 stycken står och väntar på oss..

Julafton har passerat förbi. Detta året var även min kusin, Bilal, från Libanon med oss. Vi åkte inom kusin vitamin för en glöggpaus vidare till mormor där all mat väntade. Ja, all denna julamat. Kvällen spenderades med baby och ett break för midnattsmässa med mor. USB <3





~ my arms around you

Ingen vidare sovmorgon i lördes för klockan 10 var det samling i eken. Repen fortsatte, nu med fokus på Vinterrevyn. När klockan slog 17 skulle vi alla samlas i kulturhuset för att förbereda allt inför föreställningen. Önskar att jag alltid kunde känna den känslan som jag kände innan showen. Mor, far & S var påväg, sista föreställningen och jag visste att alla skulle ge järnet!! Där tog krogshowen sin sista plats, allt slit var nu till sin nytta och över. Efter showen skulle vi alla hjälpa till med att rigga ner och städa undan överallt. Väl hemma var det dags för pizza i svalgårdens kök, efter pizzan tog jag och S ett break för mys innan vi drog oss upp till gillestugan för att checka in festen. Vissa gick hem 2, vissa gick hem 6 och grannen min sägs vara hemma halv 8.




Igår vaknade jag upp sjuuk. IGEN? Jäkla immunförsvar. Jag hatar dig! Så, idag har dagen varit fruktansvärt seg för min del. Har gått runt med en toalettrulle i väskan förebredd för snorungen. Lussade på två ställen idag, därefter har jag tagit plats i systugan, tappat min bricka med två glas varav ett fyllt med mjölk i matsalen - tack för applåderna, mer systuga och ett break för att åka till konsum och handla julmust avslutandes med rep i eken.. Vinterrevy. Vinterrevy. Vinterrevy... 



 

 


~ premiär för krogshow!

I fredes fick vi äntligen stiga in i kulturhuset. Folk riggade upp och vid 1 gjorde vi vårt första genrep. Större yta fick oss alla att bli lite osäkra men jag tyckte att vi klarade oss igenom genrepet riktigt bra. Klockan slog 19 och luciatåget skred in, därefter körde vi igång med krogshowen. Shitt, vad kul det var. Större publik blev en helt annan känsla. Det enda som gick fel var ljudet som var av klass B!! Som tur var hittade de felet och lovade att ljudet inte skulle förstöra följande dag. Efter repet drog jag och några flickor till en pizzeria för att slappna av för en stund..





~ sexy biatch.

Underbar föreställning.







~ maybe this christmas


Bild från tidningen.

Då var det snart dags, 19.00 drar vår föreställning igång. Taggad till tusen! Idag har jag spenderat mestadels tid i systugan, massvis av volanger ska sys till cancan kjolarna. Klockan 15 drog jag mig till mitt för att prinsessfixa rummet och även mig. Anja ringde och ville att jag skulle färga hennes hår innan showen, så jag tog mig till henne och blev nyss klar. Det här med hår är något jag beundrar såå mycket. Nu ska jag fortsätta min njutning med julmusik ur datorn.








~ saknar oss




~ stjärnsvart



Vi började dagen med ett genomdrag av krogshowen. Med ljus, rätt mickar och pressen tog vi oss igenom showen riktigt bra tycker jag. Alltid något som blir knas, men det gäller väll bara att göra det bästa av situationen för imorgon har vi publik. Efter krogshowen förberedde alla sig med lucialinnen, kransar och ljus. In i bilarna och iväg till pensionärerna. Alla predikade om ljusen - AKTA HÅRET, DET BRINNER SATAN! Elle fick fyr på sin aschett innan vi ens ställt upp oss för att skrida in. Bra jobbat! Efter våran skönsång fick vi sätta oss ner bland pensionärerna och fika. Jag ska från och med nu följa deras råd, "sova kan du göra när du blir pensiönär".

Väl hemma fortsatte vi med rep och systugan fram till klockan slog 21. 22 samlades några i svalgårdens kök för att checka Paradise hotell. Det är verkligen sjukt roande! Fick för första gången smaka pepparkaksglass, något som föll mig i smaken. Nu börjar vi märka av den lilla sömnen som klassen får, skrattet fick oss ner på golvet idag - ett flertal gånger.




~ run, run, run..

PUH! Söndag, vilodag. Knappast!

vecka 49,
Fortsätter med produktion. Fullt ös med rep i eken&danssalen samt hårt arbete i systugan! Måndagskvällen gick vi några till Josefinas lägenhet för julmys. Pepparkakor, glögg, julmust, skummtomtar, ost och julfilm. Det behövdes! Vi har gått in i decembermånad och juletiden är kommen. Värsta musikaljulkalendern. Ge mig - Greve Holm, Pellesvanslös, Sunes Jul, Rome&Julia, Lassemajas dektektivbyrå, När karusellerna sover, Julens hjältar.. Jag och Gerda fick ett ryck i onsdes och gick till konsum för att handla hårfärg vid 7tiden. Mitt hår är mörkare och mina blonda slingor är nu borta, älskar förändring! Lingonris är plockat och kransarna är gjorda. Sitta och knipsa av lingonris i ett x antal h bestod fredagen av. Under kvällen samlades folk hos mig för att titta på idol. Två grymma pojkar vidare, vilken final!! Ingen sovmorgon till lördagen, för klockan 9.30 var det uppvärmning i eken för att därefter spendera timmarna fram till 15 med jonna och koreografier. Klockan 16 tog jag mig hemåt, helt slutkörd och beronde av en famn. Idag var det besök på staden för det sista inför krogshowen och vid 16 var det dags för mig att ta mig tillbaka. Väl i marakryd har vi kört lucia/krogshow fram till 20.45! Klart att jag brinner för allting men en förhastad planering gör mig bokstavligt talat knäpp.

Imorgon är det dags för vårt första lussande. Lenni anser att vårt luciatåg är det bästa genom alla åren här på amp. Skönt att höra! Därefter är det rent ut sagt en jäkla vecka med rep, rep och rep. Imorgon kommer pressen för att skriva om oss, på tisdag kör vi krogshow för skolan, onsdag är det tid för sminkkurs, torsdag är det roddning och i helgen drar vi in i kulturhuset för att köra 2 föreställningar. DÄREFTER kan vi endast fokusera på Vinterrevyn.




~ kent - chans


Dom små små orden är svåra ord.




~ katching

Blev ingen bullet trough my head, men det kändes ganska nära ett tag..

Produktion. Produktion. Produktion. För att byta miljö en stund gick vi några till mararyds kinarestaurang i torsdes. Räkchips, fyra små rätter inklusive friterad banan med glass, entrecote, friterad bläckfisk, nudlar - det var en hel del på bordet. Jag spexade även till det med att lura i Jessica ett glas med cola (vatten&soja). Fredagen, dagen då jag i vanligtvis är ledig, kämpade vi på med krogshowen hela dagen låång. Vid 3 tog jag mig hemåt och 4 mötte pappa upp mig på tågstationen. Att jag inte kände igen honom förrän han var 500 meter ifrån mig var scary, han har verkligen burnat i Thailand. Mamma väntade i bilen, hade tyligen inte vant sig vid kylan än. Väl hemma fick jag ta del av många fina presenter. Jag hade blivit helt lost i alla kläder, väskor och smycken om jag hade följt med. Snarare en shoppingresa mer än en avslappnad semester. Baby kom runt 7 då pappa även började med den lyxiga rätten som vi fick njuta av, därefter min planerade ostbricka..




Lördagen slappade jag och S oss igenom i hopp om att min förkylning skulle sluta tramsa. Kvällen bidrog med kinamat, glögg&pepparkakor samt paranormal activity. Tur att vi kollade så sent så jag somnade och inte tog del av alla galna händelser. Första advent var kommen. Juletid är här! Kändes som om halva dagen gick åt att packa, massvis med mat i farten. När allt var på sin plats gick vi hem till S och hamnade i köket där vi hjälpte med det sista till lussebullarna. Mums! När jag var framme i marakryd körde vi raskt igenom hela krogshowen från början till slut avslutandes med en massa tända ljus och ett genomdrag av luciasångerna. Kvällen satt jag och lyssnade på gossip från helgen feta fest, det kan hända mycket på en kväll..



RSS 2.0