~ bali hai

Vilken underbar dag, kan man bli mer än på G när solen skiner!! Även om jag gick upp 06.20 så har dagen gått som på räls. Tänkte att jag skulle hinna med såå mycket, men icke. Uppe för 1h runda följt av tvätta, jazz&balett, vidare fixat lite med ansökningar och därefter en tripp till Bjärnum för att förbereda musikhistoria redovisningen inför imorgon. Och nu sitter jag här och trycker i mig mackrillmackor samt utsökta filmjölk blåbär/hallon. Snart är det cafékväll, musik&text killarna ska uppträda för oss, sjunga bla visor och musikallåtar. Intressant! Ikväll ska musikhistorian repas, sånger repas. Hinner nog inte med cheerleadingen nej. Tisdagar som brukar vara min slöa dag. Nej, denna veckan är väldigt krävande. 3 koreografier ska vi kunna tills imorgon samt muku redovisning och auditionlåt inför helklass. Avslutas dock skönt med några klassisar på en restaurang. På torsdag ska vi jobba med välgörenhetsgalen hela fm och ef är det helklass mickteknik, spännande att höra hela klassen framträda!! SEN, LOV. Det behövs.

Helgen har varit fin, som vanligt. Kom hem i torsdes till en varm famn och njöt av några våfflor under kvällen. Under fredagen var det helt sjukt väder, vistades i linne en liten stund under fm och även låg snön o gömde sig. Kvällen spenderades i Åhus på en god middag. Min kära vän och gitarrist ska nu dra sig mot Japan i 3 år. Tradigt att SQUASHCLUB mister en talang men jag hoppas verkligen att du får det ashäftigt i ditt nya land, Hugo. Så en avskedsfest hölls i kulltorp i lördes, hela bandet samlat. Mysigt.



~ idina menzel with josh groban - awake



A beautiful and blinding morning,
The world outside begins to breathe.
See clouds arriving without warning,
I need you here to shelter me.

And I know that only time will tell us how
To carry on without each other.

So keep me awake to memorize you,
Give us more time to feel this way.
We can't stay like this forever,
But I can have you next to me today.

If I could make these moments endless,
If I could stop the winds of change,
If we just keep our eyes wide open,
Then everything would stay the same.


We'll let tomorrow wait, you're here, right now, with me.
All my fears just fall away, when you are all I see.

We can't stay this way forever,
But I have you here today.

And I will remember...
Oh, I will remember..
Remember all the love we share today.




~ all i could do was cry


Helgen har varit lugn och mysig. Jag och några flickor dansade under morgonen innan jag tog mig hemåt i fredes. Väl hemma bakade jag anis&fänkål-brödet (det tar slut såå snabbt) och ett försök till cupcakes, gick sådär. Därefter en fika på stan med Emilia, hann även få träffa Pat en liten stund. C4 minnen!! Under lördagen spelade jag in det sista hemma hos Kalle, helt underbart! Och söndagen gick åt audition, väldigt nyttig dag!

Idag trotsade jag min sovmorgon och gick upp klockan halv 7 för att ta en lång powerwalk på en h med några tjejer som följer detta nästintill varje morgon. Duktiga ni är! Det var sjukt skönt, frukosten var så efterlängtad. Tog tag i tvätt och städning, efter att ha råkat spilla ut blått sköljmedel över halva badrumsgolvet inklusive min nessesär. Jag bara stod och skrattade. Hoppas på att få lite gjort idag, har några timmar som inte är planerade. Annars är det balett, kör, sömnad, musikalarbete, dans och cheerleading på schemat. Nu saknas bara en stekhet sol som värmer in genom fönstret..










~ kent - om du var här

Tid... Du är Dig inte lik



~ din skugga

Redan torsdag!? Annars har veckan varit lovande. Lugn dag i tisdes då jag har min sovmorgon följt av endast 2 lektioner. Även balett och cheerleading tränades och en långrunda i det fina vädret med Elin klämdes in. Onsdag i Bjärnum, 80x2 min balett i helklass eftersom Jonna var sjuk. Och 2 h dans med Mia i slutet av dagen, improvisera diagonaler - sjukt roligt (när det inte ligger så mycket allvar i det). Idag har vi haft en kvinna som pratade om organisationen Min stora dag för oss, det är nämligen den organisationen vi har valt att stödja med vår välgörenhetsgala. De vi fick ut av henne väckte nog liv i oss alla!! Eftermiddagen spenderades i danssalen. Och drama med Rickard, fokus på låg&hög-status. En otroligt intressant lektion då vi fick se hur mycket ens kroppshållning kunde spela roll..

Vanligtvis brukar jag dra mig hemåt idag men eftersom det är cheerleading fram till 21.30 ikväll så blir det ännu en natt i Markaryd. Imorgon får jag träffa baby igen, efter att ha varit ute i fält och därför inte fått prata med honom så längtar jag mer än vanligt. Har suttit och lyssnat på KENT ett tag nu och insett hur jäkla mycket bättre dom är live. Helt stört..




~ älskling, vi ska alla en gång dö

Har jag blivit ett bakfreak nu tro? Har bakat varje helg sen 1 månad tillbaka ungefär. I torsdeskväll när jag kom hem ställde jag mig direkt för att laga anis&fänkål-brödet. Fredagen blev det morotskaka och frukostbullar med yoghurt. Lördagen sockerbullar! Det är ju även ett plus i kanten att nästan allt är uppätet när helgen drar mot sitt slut.

Helgen ja. Anade lite vår men snön vill verkligen inte ge sig. Om två veckor är det dags att ställa om klockan till sommartid. Är det läge till det? I fredes blev det tacos innan jag och baby drog oss mot bian, Shutter Iland. Herregud vad psykad jag blev efter filmen, helt fast vid att min teori stämde - alltså att han inte var sjuk!(?) Lördag tog jag mig hem till Kalle där det spelades in för fullt. Det är endast min sång som saknas till bandets låtar, har nu 4-5 låtar kvar som ska sättas på lördag. Därefter ska det trixas, ser fram emot resultatet enormt. Och igår var det ingen gå-och-dö söndag inte, utan det var KENT i malmö. Alla i bandet minus Kalle var på plats. Jag har aldrig lyssnat på KENT tills pojken dök upp i mitt liv, det är en helt annorlunda musikstil än vad jag vanligtvis lyssnar på. Kanske därför det är så underbart härligt. Live var de helt störtsköna, speciellt han där Kent (Jocke Berg). Förbandet som då var Camela Leierth blev jag helt tagen av, en röst som heter duga. Framför oss satt ett par (40+) och diggade som oss unga. Häftigt att KENTS musik kan påverka så mycket. Jag själv rös till ett x antal gånger..
Tack underbara söndag, du existerar trots allt!




~ headache

Cheerleading i 2 h igår. Haha, jag har alltid velat bli uppslängd sådär i luften och göra diverse coola hopp. Vem har inte det efter att ha sett Bring it on, egentligen? Men så kul ska vi inte ha det, lär ju ta år innan man kan vara säker på att inte ramla ner och slå ihäl sig. Har nu ett helt lexikon med cheerleadingord i mitt block som jag ska lära mig och så småningom ska vi börja koreografera lita. En stretching på mer än 30 minuter igår, underbart skönt. Kan nu gå ner i fuskbrygga också, nu är det bara att finslipa hjulningarna, lära mig stå på händer, gå ner i spagat samt split. Och som jag ska kämpa!!

En onsdag i bjärnum idag (en väldigt olik dag jämfört med de andra). Vi började med jazz och balett, auditionträning till max. Efter ett x antal piképiruetter var jag faktiskt ganska väck i huvudet. Därefter satt vi alla bara ner och väntade på sista lektionen eftersom de andra lektionerna var inställda. En timme. Två timmar. En halv timme.. "dansen är inställd" - tack för den! Imorgon är det äntligen dags för mickteknik, den bästa lektionen på hela veckan tycker jag. Flera månader sedan sist eftersom projektet vi höll på med fick ta mickteknikens lektionstid. En valfri låt fick vi reda på i måndes. Whitney Houston tänkte jag direkt, hennes låtar känner jag mig bekväm med. Men idag har jag ändrat mig, jag får inte vara tråkig, lite utmaning får jag allt dra till med.. Synd bara att mitt huvud inte vill ge sig, det är inte så bekvämt att stå och skrika till I surrender när även huvudet gör det.

                                                tarzanmusikalen.



~ vitt vin och salta pinnar

Kolla vad jag hittade på Jossans blogg. Från i lördes..





~ stockholm i bilder










~ en midsommarnattsdröm

Projekt avklarat! Vi skulle bli regisserade av en teaterelev och fick ett manus i handen. Undertexter var den stora utmaningen, vi sa en replik men skulle mena något helt annat än innebörden. Spännande vad man kan göra med en text, att man kan framföra den så olika med hjälp av undertexter. Harry Potter, Beatles, Vampyrjakt..




Helgen har gått snabbt (som vanligt). I torsdeskväll fick vi ampare möjlighet till att se genrepet av Hotelliggaren, som nu går på teatern. Ohja, om jag råder er att se den! Måns från Greveholm var en av huvudrollerna och han var sig lik, förvirrad & nervös pojke. Resterande av kvällen spenderades hemma hos Jossan. Fredag blev till en lång runda på staden och en fika med fina Emilia! Under kvällen fick jag träffa Baby och det blev mozzarellapizza samt sista delen, Luftslottet som sprängdes. OM jag älskar filmerna!! Lördag, shoppade pojken (nästan jag som shoppade åt honom) loss, därefter checkade vi läget i idrottshallen där S lillebror hade fotbollsmatch. Nä, intresserad av fotboll kommer jag nog aldrig bli men ibland önskar jag att jag var riktigt grym på någon sport. Kämparglöden på topp och dra runt och tävla i landet. Fick iaf lära mig vad Offside innebär. Kvällen, fest i kulltorpet där vi firade Neven & Jonas, underbart härligt kväll. Och idag, söndagen som aldrig existerar!







~ pixie lott - cry me out

What’s in my heart is not in your head..




~ ge mig tid

Stockholm är nu ett gammalt kapitel, typ. Tiden är verkligen min fiende just nu!!

Några dagar i Stockholm var fint. En del shoppande, älska Gina & Beyond Retro. Sistnämnda affären blev en ny favorit för mig. Lite fikor, lite mat, lite mys och lite fest. Bilderna får tala när latmasken skickar dom! Fick boka om tåget hem två gånger pga vädret och nu snackas det om ett snöoväder som ska ta över våra tankar!? Imorse tog jag mig till marakryd och gick till baletten som vanligt, därefter var både kören&sömnaden inställd. Alltså inga lektioner på hela dagen. Har repat projektet, på torsdag är det dags att visa upp vad vi åstadkommit. Känns som om det var igår vi fick reda på vad vi skulle göra. Har även varit en runda på gymmet med Dag&Dennis, ännu håller det i sig. Varför skjuter jag alltid upp saker och går runt med ångest? Ikväll har jag spenderat några timmar själv i mitt lilla rum och tagit tag i de mesta.. 
                                                                Varför bära på en så otäck känsla som ångest för?



RSS 2.0